Sagunt serà nova seu estable de la Universitat d’Estiu de la UNED

0
1122
Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt

A causa de la situació d’excepcionalitat, enguany els cursos s’impartiran de manera virtual

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt ha arribat a un acord amb la UNED perquè Sagunt siga una seu estable de la Universitat d’Estiu. Esta decisió es va prendre en una reunió celebrada abans de l’Estat d’Alarma, a la qual va assistir el delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, el delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, la professora i Coordinadora d’Extensió Universitària de la UNED, Begoña Sáez, i altres representants de la UNED.

S’ha valorat el potencial que té Sagunt com a centre divulgatiu i formatiu destacant, entre altres àrees, la cultura clàssica. Fonamentalment, a causa de la seua tradició i trajectòria en matèria d’innovació educativa en este àmbit, com és el cas de la Domus Baebia o esdeveniments com els Ludi Saguntini. A més d’altres aspectes com la seua proximitat i accessibilitat a altres nuclis importants de població.

Donada esta situació d’excepcionalitat, la crisi sanitària ha provocat que els cursos previstos per a la primera quinzena de juliol, que s’anaven a realitzar en el Centre Cultural Mario Monreal i altres espais del patrimoni històric saguntí, hagen d’impartir-se en línia. No obstant això, Sagunt també serà present en la mesura que siga possible com a nova seu, en l’activitat d’estos cursos virtuals que s’impartiran este any de manera virtual.

Tarazona ha assegurat que Sagunt «té un enorme potencial com a seu estable de cursos de la Universitat d’Estiu de la UNED, sobretot en l’àrea de coneixement de la cultura clàssica. Tenim una sòlida tradició en la formació, creació artística i compromís divulgatiu amb la Cultura Clàssica, com és el cas de la Domus Baebia, un centre de referència únic o en festivals com Sagunt a Escena». Per este motiu, el regidor ha afirmat que la impartició de cursos d’una universitat de prestigi com la UNED, «consoliden el projecte de Sagunt com a ciutat educadora, en este cas en l’àmbit de la Cultura Clàssica. Esperem que l’any pròxim es puguen realitzar amb normalitat».

Actualment, els cursos que s’impartiran en línia i que tenen oberta la matrícula són Iter Facere. Viajes y viajeros en la antigua Roma i Las mujeres de Galdós en su vida y en su obra. Els cursos d’estiu de la UNED pretenen ampliar coneixements i millorar competències dels qui els realitzen. La profunda i accelerada transformació de la societat en els últims anys requerix professionals que siguen capaços de pensar de manera crítica i imaginativa. La UNED, a través d’estos cursos d’estiu, dóna resposta a una demanda social, incorporant en el debat els temes d’actualitat i els avanços en totes les àrees.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here