Sagunt formarà part de la Ruta Europea del Patrimoni Industrial

0
1461
L'Alt Forn de és un dels símbols del patrimoni industrial de Sagunt

El ple ha aprovat la sol·licitud d’integració de Sagunt en esta ruta que aglutina 1.350 punts d’interès de 45 països i que servirà com a acció de promoció turística

El ple de l’Ajuntament de Sagunt, en la seua sessió ordinària d’este dimarts, 30 de gener, ha aprovat que la ciutat entre a formar part de la Ruta Europea del Patrimoni Industrial. Així, Sagunt apareixerà en la pàgina web d’esta associació que agrupa 1.350 punts d’interès patrimonial de 45 països europeus i que, entre els seus objectius, es troba promocionar el turisme mitjançant la potenciació de la dimensió europea del patrimoni industrial i els vincles internacionals que genera.

La Ruta Europea del Patrimoni Industrial va sorgir en 1999 per la necessitat de connectar les ubicacions industrials i crear una xarxa de rutes temàtiques de diferents sectors, com el tèxtil, el ferro/acer i la mineria.

La importància del procés de la industrialització al Port de Sagunt, tant en l’àmbit econòmic com en el social; el gran patrimoni que suposen monuments que van formar part d’este procés, com la Nau de Tallers Generals, el Forn Alt o el Museu Industrial; i la voluntat de promocionar a Europa tot este patrimoni local han sigut les raons que han impulsat l’Ajuntament de Sagunt a dur a terme esta iniciativa, la qual ha comptat amb els vots a favor de tots els grups polítics.

També cal recordar que la Unió Europea ha establit el 2018 com a Any del Patrimoni Cultural Europeu Compartit i que 2017 ha sigut l’any del centenari de la indústria siderúrgica del Port de Sagunt.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí