Sagunt rescatarà les obres aturades del parc arqueològic perquè l’empresa demanava més diners

0
1601
Les obres del parc arqueològic de Sagunt estan paralitzades

L’empresa adjudicatària va oferir fer les obres per 320.546 euros, malgrat que l’Ajuntametn de Sagunt va traure la licitació per 526.000 euros

La Junta de Govern de Sagunt ha aprovat l’inici del procediment de rescat del contracte de les obres del parc arqueològic del carrer del Horts. La decisió presa és rescindir el contracte amb l’empresa CONSTRUBECKER, S.L., encarregada de les obres executades, i reclamar-li una indemnització per danys i perjudicis, a més de confiscar-se de la garantia de 13.245 euros aportada per l’empresa.

Este acord s’adopta després que l’empresa paralitzara els treballs unilateralment en considerar que no podia continuar-los pel pressupost que ella mateixa va oferir, 320.546 euros (IVA inclòs) a pesar que l’Ajuntament de Sagunt va licitar les obres per més de 526.000 euros. D’esta forma el consistori traurà a licitació un nou contracte per a la finalització de les obres.

«L’empresa té ara 10 dies per a vindre i dir-nos la seua opinió, i una vegada acabe el termini començarem el procés de licitació de l’obra perquè puga estar acabada com més prompte millor”, ha declarat el regidor de Contractació, Pepe Gil.

Queda un 45’99% del total del pressupost de l’obra per executar a Sagunt. Entre altres actuacions, tota la il·luminació decorativa, el paviment de la cota arqueològica, restauració i consolidació de les restes arqueològiques de la caixa d’escales del convent, l’estructura metàl·lica de la passarel·la, baranes, mobiliari urbà (exceptuant els bancs de formigó), i jardineria. Tot açò ascendeix a 147.420€ (IVA inclòs).

“Són treballs molt ràpids de fer, coses que es poden encarregar a una empresa i es posen ràpidament en el lloc”, assegura Gil.

A l’espera de rebre un informe amb la liquidació dels treballs efectuats fins a hui, resta per executar, a més de la xifra anterior, les millores que va assumir l’empresa a cost zero per a l’Administració. Solament es va executar una de les tres millores que oferia l’empresa, que va ser l’ampliació de l’excavació arqueològica. Les altres dues, la millora de la il·luminació i el canvi del jardí vertical, ocasionen danys i perjudicis per a l’Administració, que ascendeixen a 32.469 euros. A esta xifra cal restar-li la garantia dipositada en l’Ajuntament de Sagunt per a respondre pel contracte (13.245€), per tant el valor a considerar com a danys i perjudicis de les millores ascendeix a 19.224€.

A causa de la demora de les obres i al no poder fer-se la recepció d’estes per incompliment culpable del contractista, l’Ajuntament de Sagunt confisca eixa garantia dipositada per l’empresa, com a indemnització pels danys i perjudicis ocasionats. Es procedeix llavors a una liquidació que comprèn la constatació de les obres ja realitzades i fixant els saldos en favor i en contra de l’empresa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí