Sagunt reprén les obres per acabar el parc arqueològic del carrer Horts després de més d’un any aturades

0
684
Imatge de l'actual estat del parc arqueològic de Sagunt

La Junta de Govern va adjudicar, en el passat mes d’octubre, la finalització de les obres a l’empresa Levantina Ingeniería Construcción S.L. per un valor de 264.163 euros

Malgrat que la voluntat de l’Ajuntament de Sagunt era que les obres del parc arqueològic del carrer Horts acabaren encara en 2017, fins a este mes de gener no s’han iniciat, posant així a més d’un any d’aturada.

Les obres que es van reprendre la setmana passada van ser licitades el passat mes de setembre i suposen la construcció d’una Es tracta d’un projecte de plaça pública que, d’una banda, tinga espais per a la visita de les restes arqueològiques posant-los així en valor i, per un altre, que tinga zones verdes per al gaudi de veïns i visitants, inclòs un jardí vertical.

“Les obres ja van començar la setmana passada, a pesar de que vam haver d’esperar 15 dies al fet que l’empresa anterior retirara les tanques, però com no ho va fer hem hagut de fer-ho nosaltres per execució subsidiària. Han començat tímidament, perquè gran part del que cal fer són infraestructures que s’han d’encarregar a altres empreses, com el jardí vertical, baranes, bancs, etc”, segons ha explicat el regidor de Contractació i Manteniment, Pepe Gil. Es va a iniciar ja l’esbrossament i la neteja de la superfície i simultàniament s’ha fet l’encàrrec dels subministraments pendents per poder avançar en la finalització del projecte.

Fins al moment, el projecte es trobava paralitzat per causes imputables a l’empresa a la qual es van adjudicar les obres en un primer momento, Construcciones Plaza Hermanos Becker 2011 S.L., la qual va presentar una oferta amb un pressupost de 320.000 euros a la proposta de licitació de l’Ajuntament, que era de 500.000. No obstant això, l’empresa va acabar anunciant la paralització de les obres per falta de pressupost a causa que havien calculat malament el cost de la intervenció.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Un home detingut a Sagunt per un presumpte cas de violència de gènere, però la víctima no denuncia

Pepe Gil ha aclarit que “el tema de les obres ja està judicializat, perquè hem demanat que l’anterior empresa es faça càrrec d’una sèrie de danys i perjudicis per no haver acabat les obres. Ells també han presentat el seu recurs. I tot açò ha suposat una sèrie de qüestions que han fet que es complique la gestió per tornar a començar les obres”.

Per açò, la Junta de Govern Local va procedir el passat mes d’octubre a una nova adjudicació de les obres a l’empresa Levantina Ingeniería Construcción S.L. Estes obres de finalització, que s’han adjudicat per un valor de 264.163 euros, compten amb un període de 6 mesos per acabar, i suposaran l’execució de, aproximadament, la meitat del projecte. No obstant això, segons ha informat Pepe Gil, es preveu que les obres finalitzen en tres mesos i mig aproximadament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here