Sagunt rep la donació de documentació urbanística de principis del segle XX sobre el municipi de l’arquitecte Ángel Romaní

0
1599
Imatge de la documentació de les carpetes donades a l'Ajuntament de Sagunt.

Alejandro Pons Romaní, descendent de qui fos arquitecte de l’Ajuntament durant la tercera dècada del s. XX, ha realitzat esta nova donació que se suma a la que ja va fer la família en 1992

L’Ajuntament de Sagunt ha rebut diverses carpetes que contenen valuosos documents històrics i que van pertànyer a Ángel Romaní, qui va ser arquitecte municipal entre els anys 1920 i 1930. Esta documentació és una donació del també arquitecte Alejandro Pons Romaní, descendent seu, i s’afig al lliurament que va fer la família l’any 1992 quan el Consistori ja va rebre un material similar.

Segons explica Alejandro Pons en la missiva dirigida a l’alcalde i que acompanyava els recursos donats, estos materials professionals que ha trobat ara contenen documentació urbanística relacionada amb la dècada en la qual Ángel Romaní va exercir les seues funcions com a arquitecte del Consistori, fa ara uns cent anys, i considera que la informació que contenen sobre la ciutat a principis del S. XX “pot resultar d’interés per a l’Arxiu Municipal i els investigadors de la història urbana i arquitectònica” de Sagunt, motiu pel qual ha decidit entregar-los a l’Ajuntament de manera “desinteressada i incondicionada”.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha acceptat “amb gran entusiasme” este oferiment en nom de la ciutat i ha agraït la generositat de la família. “Es tracta de material d’un valor incalculable que, al costat de la primera donació que va realitzar fa trenta anys, permetrà aprofundir en la història de la primera mitat del segle XX de la ciutat”, ha explicat el primer edil. “El compromís de la seua família amb este municipi és inqüestionable”, ha manifestat a més.

“Com en totes les aportacions a l’Arxiu Municipal prima el respecte i el tractament que es mereixen estos documents, que sens dubte seran ben rebuts per la comunitat historiadora i la ciutadania”, ha puntualitzat també Moreno. A partir de la recepció dels recursos historiogràfics, estos passaran a formar part de l’Arxiu Municipal i seran catalogats.

Així doncs, esta donació se suma a la que ja va fer la família en 1992 i augmenta els fons documentals del municipi relacionats amb l’evolució urbanística i arquitectònica de Sagunt a inicis del segle passat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here