Sagunt rep el premi Pencho Cros a la Difusió Musical del Festival Cante de las Minas de La Unión

0
759

Sagunt ha rebut en el Festival Cante de las Minas el guardó Pencho Cros que atorga l’Ajuntament de La Unión (Múrcia) a la Difusió Musical. L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va recollir el premi de mans del seu homòleg de la localitat murciana, Pedro López, en la 58 edició d’este festival per la difusió que Sagunt fa del flamenc. A l’acte també va assistir el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona.

Per a l’alcalde de Sagunt este premi “reconeix la labor que s’està fent des de l’Ajuntament de Sagunt per la difusió musical i concretament del flamenc amb la celebració d’una eliminatòria del festival de flamenc més important del món a la nostra ciutat”. Fernández ha declarat que este premi no és sol un reconeixement a la labor institucional sinó també al treball que des de l’associació Flamenco en Sagunto es porta fent per a la difusió d’este estil musical. L’alcalde ha manifestat que incorporar este festival a la programació de Sagunt a Escena amb el concert del guanyador de la Lámpara Minera “ha fet entendre a l’Ajuntament de La Unión i a la Fundació Cante de las Minas que a Sagunt tenim un compromís molt clar amb este certamen per la projecció que li dóna a la ciutat” i ha agregat que esperen que “esta bona sintonia que es confirma amb el premi continue en el futur i es consolide dins de la programació cultural de la ciutat independentment de qui governe”.

A més, l’associació local Flamenco en Sagunto també va rebre un premi com recompensa pel treball realitzat en la difusió del flamenc i dels cantes de llevant. El guardó Rojo el Alpargatero 2018 es va entregar per la labor que l’associació desenvolupa cada any amb la prova de selecció en el concurs de cante, guitarra i ball flamenc.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Sagunt anuncia més ajudes a beques de menjador i noves donacions a l'hospital

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here