Sagunt reobri els parcs infantils i espais amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat després de desinfectar-los

0
2192
Desinfecció del parc de la Moreria de Sagunt

S’hauran de seguir les recomanacions per a l’ús dels parcs i, almenys una vegada al dia, es desinfectaran els jocs

L’Ajuntament de Sagunt ha obert aquest dilluns els  parcs infantils de la localitat. Des de divendres passat, l’empresa Pavasal s’ha encarregat de dur a terme labors de desinfecció en estos espais, fent una neteja a fons després que els parcs hagen estat inutilitzats durant els últims tres mesos pel seu tancament a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Després d’esta neteja exhaustiva, molts parcs del municipi ja han sigut reoberts al públic i s’espera que durant la setmana vinent finalitzen les labors de desinfecció i es reòbriga la totalitat de parcs de Sagunt i del Port de Sagunt. En total, el municipi compta amb 90 parcs públics oberts, dels quals 70 són parcs infantils i 20 zones biosaludables per a la tercera edat.

Tal com ha explicat el regidor de Manteniment, Pepe Gil, després que esta setmana s’haja realitzat una neteja a fons en cada parc del municipi per a garantir que estiguen en perfecte estat per al seu ús «i es puguen obrir d’una forma segura», a partir d’ara el que es farà és un manteniment diari. «Almenys, una vegada al dia, es netejaran les superfícies on puga haver-hi contagi i s’instal·laran cartells perquè la gent sàpia les normes d’ús», ha assegurat Gil.

En este sentit, l’Ajuntament ha establit una sèrie de recomanacions que s’han de tindre en compte per a l’ús dels parcs infantils recreatius com, per exemple, realitzar l’activitat en grups reduïts mantenint, en la mesura que siga possible, l’autonomia i independència mentre dure l’activitat, així com la distància de seguretat de 1,5 metres entre xiquets i xiquetes que no siguen convivents.

«Demanem als pares i mares que siguen responsables i que intenten que els xiquets porten mascareta, que vagen amb les mans netes, etc.», ha sol·licitat el regidor, i que es realitze tant a l’inici com al final de l’activitat. L’ús de la mascareta és obligatori per a xiquets i xiquetes majors de sis anys quan no es puga garantir la distància de seguretat, i també per als familiars quan estiguen dins del parc.

En el cas dels parcs amb instal·lacions biosaludables per a la tercera edat, s’han de seguir les mateixes recomanacions; realitzar les activitats en grups reduïts, mantindre la distància, assegurar la desinfecció de cada persona i utilitzar la mascareta durant la realització de l’activitat. A més, cal tindre en compte que està prohibit que xiquets i xiquetes facen ús de les instal·lacions dels parcs per a la tercera edat. Totes estes recomanacions també estaran disponibles en tots els parcs, en els quals s’han instal·lat cartells informatius.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí