Sagunt renova un any més Bandera Blava a les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto

0
1665
Sagunt tornarà a lluir les banderes blaves a les seues platges.

La Fundació per a l’Educació Ambiental ha atorgat, una vegada més, este guardó internacional a les tres platges del municipi

Sagunt renova un any més els distintius de Bandera Blava a les platges de Port de Sagunt, Almardà i Corinto. Este matí s’ha conegut la decisió de la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE), a través d’Adeac (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), per a la Campanya Bandera Blava 2021.

La Bandera Blava és un guardó internacional que reconeix l’elevada qualitat de l’aigua d’una platja, així com premia l’esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat i informació, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges. Uns criteris més necessaris que mai per garantir unes platges segures.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que comptar, de nou, amb el reconeixement de Bandera Blava és una gran notícia: «Demostra eixe treball que es duu a terme per part de l’ajuntament i per part de diversos departaments per a prestar uns serveis d’altíssima qualitat a les nostres platges. És el nostre compromís. A més, cuidem tant l’aspecte mediambiental com l’aspecte turístic que és essencial per a la nostra economia i en eixa mateixa línia continuarem treballant este estiu per a poder tindre una bona temporada i per a prestar els millors serveis perquè Sagunt siga una ciutat de referència».

La Comunitat Valenciana continua liderant el rànquing de banderes blaves en 2021, a la qual li segueix Andalusia i Galícia. Enguany, València, Castelló i Alacant sumen 137 banderes blaves a les seues platges i 16 ports amb esta distinció.

Roberto Rovira, regidor delegat del Departament de Platges, ha explicat que «la renovació de les tres banderes blaves suposa un reconeixement a l’enorme esforç que fa l’Ajuntament de Sagunt en un dels seus espais naturals més valuosos. El fet que les nostres platges tinguen totes les banderes de qualitat són fruit de l’esforç de moltes persones, de l’esforç del personal del Departament de Platges, de Turisme, de la Policia Local, de la plantilla professional de Salvament i Socorrisme i personal del servei de Platja Accessible, i de la bona gestió i neteja de les nostres platges gràcies a l’empresa pública municipal, a la SAG». Al que ha afegit que la inversió que es fa any rere any des de l’Equip de Govern, «fa que tinguem unes platges excepcionals, de les millors del País Valencià, i sens dubte, també, de les millors platges d’Espanya. Tot gràcies a eixe equip de professionals de tots els departaments però, a més, i alguna cosa que valora molt positivament Bandera Blava, és eixe esforç enorme en tecnologia. Som una ciutat innovadora que inverteix en tecnologia capdavantera en seguretat i també en la protecció dels nostres entorns dunars de totes les nostres platges».

La FEE és la responsable del Programa Bandera Blava i està present en molts països per a gestionar directament el compliment de les directives en matèria de qualitat de les platges. Als països en els quals la FEE no té presència directa, gestiona el programa a través de les ONG que tria en cada país per a estar a càrrec. A Espanya l’ONG responsable de revisar els criteris de les platges amb bandera per a verificar el seu compliment és l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí