Sagunt signa la rehabilitació del Pantalà que canviarà la façana marítima de la ciutat en 2022

0
1930
Imatge del projecte de la que anava a ser rehabilitació del pantalá de Sagunt.

El projecte de rehabilitació del pantalà, que suposarà una inversió de 9 milions, ha estat signat per l’Autoritat Portuària de València i l’Ajuntament de Sagunt

Sagunt ha acollit la reunió del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València amb la qual l’Ajuntament ha signat un conveni per a, entre altres inversions, l’execució de les obres de rehabilitació del Pantalà i l’obertura del moll nord a la ciutat que estan previstes per a l’any 2022.

Després de la reunió del consell, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el president de l’APV, Aurelio Martínez, han detallat els punts tractats durant la sessió, s’ha signat el nou conveni que tindrà una vigència de 4 anys i s’han destacat les dades més rellevants del port de Sagunt i els pròxims projectes que veuran la llum gràcies a les inversions de l’APV i la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt.

Quico Fernández s’ha mostrat satisfet per la signatura d’este conveni perquè “estem en el punt d’eixida d’un gran canvi per a la ciutat i especialment per al port de Sagunt ja que s’obrirà a la ciutat com un nou barri i suposarà un canvi total de la línia de la façana marítima que està molt degradada”. Fernández ha declarat que hi ha 6 milions d’euros per a escometre la rehabilitació del Pantalà, d’un total de 9 milions “que probablement es licitarà al llarg de 2019 i en l’horitzó de dos anys aproximadament n’estarem damunt, si no abans”. El primer edil ha destacat un aspecte “que no se subratlla suficient i és que el moll nord s’alliberarà d’empreses, quedarà obert a la mar i s’hi podrà passar des de la platja o des de la Nau”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La consellera es reuneix amb els alcaldes de la Ribera per explicar la reversió de l'Hospital d'Alzira

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha assegurat que hi ha dos elements fonamentals d’este conveni, “el primer és la rehabilitació del Pantalà que destinarem 9 milions i caldrà fer-ho per fases, que arribarà fins a l’any 2022, perquè la recuperació de tot el que és la part nord del port deixarà de tindre ús portuari per a passar a ciutadà, de manera que els ciutadans puguen incorporar-se al port, veure el que es fa, veure les grues, el port, etc. Veure que els productes que tu consumixes, resulta que abans han passat pel port, eixa proximitat és positiva per al port, per a la ciutat i els ciutadans. Serà un element atractiu de cara al turisme”.

L’objecte principal del conveni és promoure la millora de la integració urbana de la zona nord del port marítim comercial, així com articular el desenvolupament de les mesures compensatòries sobre impacte ambiental en la zona sud i potenciar el desenvolupament logístic-portuari amb estratègies que augmenten la competitivitat del port de Sagunt. Com a obligacions, l’APV rehabilitarà el Pantalà incloent connexions per als vianants i viàries i, respecte a la zona sud, realitzarà un projecte de restauració paisatgística del front litoral de la Marjal dels Moros creant un parc arqueològic a l’aire lliure i un centre d’interpretació del port romà, així com patrocinar activitats com per exemple la Mitjana Marató del Port de Sagunt que rebrà una subvenció de 2.000 euros.

Per part de l’Ajuntament de Sagunt, les obligacions adquirides en este nou conveni per la seua part serà el manteniment de la zona nord amb un límit anual de 30.000 euros i l’agilitació de tràmits de la seua competència necessaris per a construir nous accessos terrestres al sud del port, com un accés viari i un ferroviari, a més de promoure la mutació demanial objectiva d’aquells terrenys on s’executen obres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El programa 'Leader' invertirà 1 milió d'euros en 41 municipis de la Vall d'Albaida, la Costera y la Safor

Martínez, d’altra banda, ha afirmat que l’APV en el seu conjunt “està prestant una atenció absolutament prioritària al port de Sagunt per causes òbvies, perquè entenem que el port de Sagunt serà el futur. El port de València no té moltes capacitats d’expansió i, per tant, dins de 10 o 15 anys serà necessari Sagunt si el port continua creixent al ritme que volem tots”. I en el capítol de la relació del port amb la ciutat, Martínez ha assenyalat “s’han aconseguit grans avanços no solament amb el conveni que s’ha signat hui, sinó que amb 1 milió d’euros que es va començar ara s’aportaran 5 milions d’euros més per al Pantalà”.

Quico Fernández i Aurelio Martínez

Segons les dades aportades per Martínez, des de l’any 1993, quan el port de Sagunt es va introduir en l’Autoritat Portuària de València, fins hui, Sagunt representava el 6,4% de la facturació de l’APV ocupant llavors l’últim lloc de tots els ports de l’Estat. En 2018 la dada de facturació, conegut com la xifra de negocis, ha representat quasi el 14% de tota la facturació de l’APV, situant-se en el número 16 del rànquing. Per tant, com a conseqüència d’esta aliança “que jo crec que és fonamental, el port de Sagunt ha eixit clarament beneficiat en trànsits, en inversions i en tot. Respecte a les inversions, el port de Sagunt en 1993 representava el 5,5%, i en el 2018 el 18%”, afirmava el president de l’APV.

Quant al context de tràfic, dins del Sistema Portuari Espanyol de Mercaderia general no contenitzada, Sagunt en 2018 ocupa la 6a posició del rànquing de ports de l’Estat, tenint així una rellevància molt considerable, arribant a manipular quasi 4,5 milions de tones. Estes dades suposen un creixement del 33% respecte de l’any 2017 i aconseguint superar als ports de Bilbao, Santander, Tenerife o Tarragona.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent demana formalment la declaració de zona catastròfica pels efectes del temporal

Però no solament ha sigut en tràfic de mercaderia general no contenitzada, en vehicles Sagunt ha sigut fonamental amb 246.764, sent el 5é d’Espanya com a port individual. A més, l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC) porta diversos anys qualificant amb la nota més alta a Sagunt, malgrat estar penalitzat per mancar d’accés ferroviari. Totes les obres d’accessibilitat al port s’adjudicaran amb tota probabilitat al llarg de 2019, amb una inversió de 30 milions d’euros per als accessos i 9 milions d’euros per a la reordenació del trànsit interior.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here