Sagunt reforçarà la vigilància de la policia als contenidors per evitar que els residus es deixen fora

  0
  1551
  L'ajuntament destina vigilància als contenidors de fem de Sagunt

  Des d’esta setmana la Policia Local controlarà que es complisca la normativa i que les persones depositen el fem dins del contenidor i en l’horari estipulat

  La Policia Local de Sagunt reforçarà la vigilància en relació al depòsit de residus i fem tant domiciliaris com industrials en els contenidors situats en la via pública. Esta campanya, que comença hui i tindrà una vigència indefinida, pretén vigilar el compliment de la normativa per a aconseguir que es depositen els residus en el contenidor correcte i es complisquen els horaris establits.

  És necessari recordar que se sancionarà a aquelles persones que depositen el seu fem en condicions i/o llocs diferents dels que determine l’Ajuntament, que abandonen els seus estris i el fem en la via pública, així com a les quals tiren el fem orgànic fora d’un horari entre les 21 i les 23 hores, excepte els comerços, que poden tirar els seus fems entre les 20 i les 23 hores.

  Estes conductes es qualifiquen de infraccions lleus, sent sancionades de 50 a 249 euros en funció de les circumstàncies concurrents com la intencionalitat, els perjudicis causats, reiteració, etc.

  El regidor de Policia Local i Medi Ambient, Enric Ariño, ha explicat que el mal ús que s’està fent dels contenidors en qualsevol de les seues variants és una qüestió visible als ulls i que, a més, la ciutadania està denunciant. “És lamentable i trist anar moltes vegades pel carrer i veure, al costat del contenidor, bosses, caixes, cartons, etc. En vista d’una demanda ciutadana, per l’estètica i la salubritat, farem una campanya per a vigilar el mal ús que es fa dels contenidors. Vull recordar que hi ha uns horaris per a poder utilitzar-los; sobretot, estarem pendents de qui deposita objectes fora del lloc adequat”, assegura el regidor.

  “Si el contenidor està ple, lamentablement la persona haurà d’esperar-se, però no admetrem de cap manera que hi haja bosses fora del seu lloc, com deia per qüestió d’estètica, però també d’higiene. En el cas dels cristalls, poden trencar-se i ocasionar accidents i danys. Per tant, la qual cosa volem és fer una crida a la ciutadania perquè faça un bon ús d’este servici i advertir-los que la policia estarà atenta”, recalca Ariño.

  Segons el comissari principal-cap de la Policia Local, es té constància d’un increment de les infraccions de la normativa que regula el depòsit de residus domiciliaris i d’establiments per al seu tractament posterior. Per això, les patrulles realitzaran una vigilància exhaustiva d’aquelles zones susceptibles de depositar residus domiciliaris.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí