Sagunt recupera l’amistat amb el seu origen mil·lenari grec de Zakynthos

0
473
Imatge de l'agermanament entre les poblacions

Amb motiu de la seua visita al municipi grec, l’alcalde ha lliurat al Centre Arqueològic una moneda original obsequi de l’Ajuntament de Zakynthos

Sagunt ha presentat l’acord d’amistat amb la ciutat grega de Zakynthos, un procés que s’ha iniciat a partir del viatge que l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va realitzar la setmana passada a Zakynthos. Fernández, junt a la regidora d’Agermanament, Natalia Antonino, ha lliurat als membres del Centre Arqueològic una moneda que l’Ajuntament de Zakynthos va donar a l’alcalde durant la seua estada.

Este procés d’agermanament entre les ciutats de Sagunt i Zakynthos, que ja s’ha iniciat, té l’objectiu de desenvolupar vincles entre els habitants de tots dos municipis, de manera que es desenvolupen les seues relacions i es promoga el contacte entre els pobles. Es tracta d’un procés institucional i protocol·lari que culminarà, segons el previst, amb la visita de les autoritats de Zakynthos el pròxim mes de març.

Després d’una primera visita que ja va fer el Centre Arqueològic en el passatany 2007 a Zakynthos, l’alcalde ha viatjat fins al poble grec amb la finalitat d’ “iniciar este procés institucional que va a tindre una continuïtat, i que li augurem una llarga vida i que tinga la dimensió que vulguem que tinga, tant ells com nosaltres, que tenim allí les portes obertes i viceversa”.

L’alcalde ha mostrat el seu agraïment a les autoritats gregues i ha expressat que “hem sigut molt ben acollits, tant per l’ajuntament, els ciutadans, com pel grup de Flor de Llevant, que jo crec que és una mica l’ànima amb el qual estem molt d’acord. Este, com altres agermanaments, no han nascut directament de les voluntats polítiques o institucionals, sinó que passa com el d’Aranjuez, que és una iniciativa de persones i veïns del nostre poble, que per motius justificats decidixen establir una sèrie de relacions que es basen en la història, en la llegenda, en el mite, i, sobre de tot en la voluntat ciutadana”.

Aixímateix, Fernández ha destacat que “ells també comparteixen aqueix sentiment de relació i familiaritat i estan profundament agraïts amb nosaltres, i més enllà de les qüestions històriques, existeixen profunds llaços sentimentals perquè, per sobre d’altres qüestions, som pobles mediterranis que tenim moltes semblances, molts valors que compartir, molts referents paisatgístics, gastronòmics, culturals, sentimentals, etc”.

Durant l’acte, l’alcalde també ha mostrat alguns dels obsequis rebuts per part de l’Ajuntament de Zakynthos, com a quadres, llibres o plaques commemoratives, a més de la moneda original del segle I a. de C., la qual l’alcalde ha lliurat al Centre Arqueològic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here