Sagunt recull les tres banderes blaves que lluirà en les seues plages aquest estiu 2022

0
5004
Sagunt ja ha recollit les banderes per les platges del Port, Almardà i Corinto.

L’acte s’ha organitzat al Club Nàutic d’Oriola i s’han recollit els distintius per les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto

Les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto tornaran a onejar, un estiu més, la bandera blava que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE, per les seues sigles en anglés), a través d’Adeac (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), en reconeixement a la qualitat de les platges per la seua neteja i serveis, entre altres estàndards. Així, el municipi tornarà a tindre tres banderes blaves en el seu litoral.

El regidor delegat de Platges de l’Ajuntament de Sagunt, Roberto Rovira, ha assistit este dimarts a l’acte de lliurament de les banderes, que s’ha celebrat en el Club Nàutic d’Oriola, presidit per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. Allí mateix ha estat també present la vicepresidenta d’Adeac, Virginia Yuste, entre altres autoritats.

Segons ha manifestat l’edil, este reconeixement s’ha renovat «gràcies a l’enorme esforç que fa l’Ajuntament de Sagunt per la cura i el manteniment» de les platges del municipi i també «al gran equip de salvament i socorrisme» que té Sagunt. Per a Rovira és «un merescut reconeixement» al «compliment dels exigents criteris» pel que fa a la cura del medi ambient, la neteja i altres factors.

La Bandera Blava és un guardó internacional que reconeix l’elevada qualitat de l’aigua d’una platja, així com premia l’esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat i informació, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges. Seguint estos criteris, el litoral saguntí ha estat reconegut amb tres distintius en esta Campanya Bandera Blava 2022.

La FEE (Foundation for Environmental Education, en valencià Fundació per a l’Educació Ambiental) és la responsable del Programa Bandera Blava i està present en molts països per a gestionar directament el compliment de les directives en matèria de qualitat de les platges. Als països en els quals la FEE no té presència directa, gestiona el programa a través de les ONG que tria en cada país per a estar a càrrec. A Espanya l’ONG responsable de revisar els criteris de les platges amb bandera per a verificar el seu compliment és Adeac.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí