Sagunt reclama un augment de la plantilla de la Policia Nacional a la ciutat

0
1169
Comissaria de la Policia Nacional de Sagunt

La moció va ser presentada pel Grup Municipal de Compromís i aprovada per unanimitat de tots els partits polítics

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sagunt va aprovar este dimarts, 26 de febrer, en sessió ordinària la moció per a sol·licitar l’augment de plantilla de la Policia Nacional de Sagunt. En representació de Compromís, el delegat de Policia Local, Enric Ariño, va ser l’encarregat de presentar la proposta que es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics.

La moció reclama més recursos humans per a la comissaria de Sagunt de manera que s’augmente el nombre de patrulles de vigilància dels carrers. Este augment ha d’estar d’acord, segons l’acord plenari, amb les xifres d’efectius que es tenen en altres localitats de característiques similars quant a població i al tipus de problemàtica, tenint en compte la singularitat que Sagunt té com a mínim dos nuclis urbans separats físicament.

I, finalment, traslladar esta proposta a la Delegació de Govern de València i al ministeri de l’Interior de Madrid.

Així, la moció exposa que “Sagunt és una ciutat on els índexs de delictes es mouen en els nivells adequats a les nostres característiques, però no deixa de ser cert que el nivell d’exigència quant a seguretat a les nostres ciutats cada vegada és més gran i no para de créixer”. L’escrit de l’acord plenari qualifica “d’elogiable” la tasca que la Policia Nacional (PN) fa per la seguretat dels veïns del municipi.

Explica el text, així mateix, que els servicis que presta al municipi la Policia Nacional tenen dos cares: “Les patrulles que van amb unitats mòbils i són visibles i les altres funcions que es fan en diverses àrees i seccions que completen les responsabilitats que té assignada la comissaria. Esta part més visible de patrullar als carrers no és tot el nombrosa que es voldria en determinats moments”.

Les causes per les quals de vegades no es tenen totes les patrulles ciutadanes que es necessitarien pels nostres carrers es deuen a diversos factors com per exemple: L’aparició de noves demandes ciutadanes en les societats més avançades com són els casos de violència de gènere, la protecció als menors, les noves xarxes socials i el seu ús, delictes per internet, les tasques de consciència i treball preventiu que es fan en diversos col·lectius com són centres escolars, associacions, etc. Esta utilització de recursos policials en funcions aparegudes recentment són alguns dels motius pels quals a vegades es veu disminuïda esta presència de patrulles als carrers, segons s’indica en l’acord plenari.

En el cas de la violència de gènere, concretament, quan les dones estan exposades a un nivell de risc extrem s’ha de “dedicar una patrulla de manera continuada les 24 hores a la seua protecció, cosa que limita l’estada de patrulles als carrers”.

A més, la moció ressalta l’especial circumstància dels calabossos de Sagunt, ja que “quan hi ha persones que han de passar a disposició judicial per a ser detinguts, cada detingut ha d’estar custodiat per una patrulla de la policia, és a dir, dos detinguts dos patrulles, ja que la Guàrdia Civil de Jutjats sol custòdia l’accés i no els detinguts. Una altra vegada factors que disminuïxen la presència de PN als nostres carrers”.

Així mateix, la PN per al compliment de les seues funcions ha de disposar d’unitats de paisà que no realitzen servicis en patrulles uniformades, entre d’elles, el grup d’informació, el de policia judicial, investigació de delictes informàtics, grup robatoris, etc. Recursos humans que no fan la tasca de patrullar a la ciutat. I, finalment, destaca l’escrit de la moció que “la Policia Nacional no té un sistema de servicis mínims de carrer en cotxes patrulla. A més, per acords estatals els corresponen obligatòriament torns de festa, independentment del personal que queda al carrer”.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here