Sagunt realitzarà un informe sobre el temporal que posarà a disposició dels veïns de cara a les asseguradores

0
3342
Imatge d'una inundació al port de Sagunt.

L’objectiu és que totes aquelles persones afectades per l’episodi de pluges puguen acreditar la situació meteorològica patida

Després de les fortes pluges registrades en el municipi la passada matinada del dilluns, 30 d’agost, l’Ajuntament de Sagunt ha realitzat un informe a partir de les dades obtingudes per les dues estacions meteorològiques del terme municipal, amb l’objectiu que totes aquelles persones afectades per l’episodi de pluges torrencials puguen acreditar la situació meteorològica i els danys causats davant les seues respectives entitats asseguradores.

Esta xarxa és gestionada i controlada diàriament per l’empresa INFORATGE SL. Gràcies al manteniment regular de la xarxa, les dades registrades són fiables, permetent conéixer així amb precisió els detalls de les situacions meteorològiques que afecten a tot el terme municipal. Totes aquelles persones que estiguen interessades a obtindre l’informe poden descarregar-lo a través d’este enllaç.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que «com és habitual, l’Ajuntament publica este informe que acredita les condicions meteorològiques extremes que vam viure dilluns passat, amb la voluntat de facilitar a la ciutadania que puguen reclamar davant les seues entitats asseguradores, qualsevol tipus de mal material que hagen pogut patir. Davant l’episodi de màxima gravetat que vam veure el dilluns, hem sigut especialment veloços en l’elaboració d’este informe per a poder ajudar a una ciutadania que ha vist com estes pluges torrencials han afectat greument els seus habitatges i negocis. En els pròxims dies sol·licitarem ajudes especials per a compensar els efectes negatius d’estos esdeveniments meteorològics extrems».

En este sentit, segons les dades recollides per l’estació meteorològica ‘Casc Urbà’, situada en els voltants del pavelló René Marigil, el total de la precipitació acumulada durant 24 hores va ser de 45,8 l/m² i la intensitat màxima en 10 minuts va tindre lloc entre les 5.50 i 6.00 del matí amb un total de 5,21 l/m², la qual cosa es cataloga segons AEMET com una intensitat de pluja molt forta ja que l’extrapolació de la intensitat de 10 minuts a una hora es va situar en 31,2 l/m².

D’altra banda, en l’estació meteorològica ‘Internuclis’, situada en els voltants de la central de la Policia Local, el total de precipitació acumulada en 24 hores va ser de 111,6 l/m² i la intensitat màxima en 10 minuts va tindre lloc entre les 5.49 i 5.59 hores amb un total de 13,4 l/m², la qual cosa AEMET cataloga com una de pluja intensitat torrencial perquè l’extrapolació de la intensitat de 10 minuts a una hora es va situar en els 80,4 l/m². Així mateix, en esta estació destaca el fet que entre les 5.00 i 6.00 hores es van registrar 49,2 l/m² i entre les 4.10 i 7.00, 100,01 l/m².

Quant al vent, la ràfega de vent més alta la va registrar l’estació de ‘Internuclis’ amb 53,1km/h a les 05:40h amb direcció 68°ENA (gregal, llevant). No es descarta que en qualsevol altre punt del municipi s’arribaren a superar els 60 km/h a causa de l’orografia del terme municipal.

La situació sinòptica entre el diumenge 29 i el dilluns 30 d’agost de 2021 vi definida per l’entrada d’una massa d’aire fresc en les capes baixes de l’atmosfera (amb una temperatura de 18 °C a uns 1.500m d’altura) que, al costat de l’entrada de vents de component marítima van afavorir una altíssima inestabilitat marítima davant del litoral de les províncies de Castelló i València i, com és característic en estes situacions, es van formar nuclis tempestuosos amb caràcter estacionari (tempestes estàtiques) en diferents punts de litoral d’este sector que van descarregar pluges amb intensitat torrencial, abundant aparell elèctric i fortes ratxes de vent associades a estos forts enfonsaments de pluja.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí