Sagunt proposa festivals de música més igualitaris i lliures de masclisme

0
1102
Imatge d'un festival de música de Sagunt

La mesura, a la que sols s’ha oposat Vox, estudiarà la inclusió d’una quota obligatòria de participació de grups o artistes femenins en festivals i esdeveniments musicals

L’Ajuntament de Sagunt s’ha proposat acollir festivals i esdeveniments musicals més igualitaris i lliures de masclisme, per este motiu estudiarà la inclusió d’una quota obligatòria de participació de grups o artistes femenins. El Ple Ordinari celebrat dijous va aprovar una moció presentada pel portaveu del PSOE, Javier Raro, que va comptar amb els vots favorables de l’Equip Govern (PSOE, Compromís, EU) i quasi tota l’oposició (IP, PP, Ciutadans), excepte Vox que va votar en contra.

A més, el text aprovat recull que els departaments municipals que contracten espectacles realitzen amb l’antelació suficient, juntament amb a l’àrea d’Igualtat, «una supervisió dels grups que vagen a participar en els esdeveniments musicals a fi de garantir que es complisquen una sèrie de requisits bàsics de respecte cap a totes les persones i amb perspectiva de gènere». L’acord també establix eliminar tota publicitat, cartelleria i documentació que puga tindre referents o imatges que no s’adeqüen als valors promoguts des de l’àrea d’Igualtat i adquirir el compromís d’incorporar de manera transversal la perspectiva de gènere en tota l’agenda cultural de l’ajuntament.

La part argumentativa del punt aprovat recorda que Sagunt ha sigut adscrita com a municipi a la xarxa contra la violència de gènere, «raó de més per a tindre ben present el compromís ferm per la igualtat i el respecte des d’este ajuntament. Considerem que no hem de fomentar ni potenciar l’atracció de grups o artistes les lletres i els versos de cançons dels quals incloguen paraules malsonants, masclistes o fora de lloc cap a les dones». També esmenta la gran repercussió mediàtica dels festivals organitzats a Sagunt, la bona acceptació i participació de públic, alhora que reconeix que s’ha de millorar en diferents aspectes d’organització: «Sabem que la població es dinamitza i per tant els nostres comerços també es veuen recompensats per la seua atractiva localització. A més, en l’àmbit turístic ens convertim durant setmanes en un referent nacional».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here