Sagunt promou l’ocupabilitat entre les dones que han patit violència masclista

CaixaBank - MyBox

0
1492
Darío Moreno, alcalde de Sagunt.

Un total de 12 dones participen en aquest projecte de diverses fases impulsat junt amb l’empresarial ASECAM

L’Àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb l’Associació d’ Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), han posat en marxa un projecte l’objectiu del qual és millorar l’ocupabilitat de dones que han patit violència de gènere.

Esta iniciativa, en la qual participen 12 dones, s’està duent a terme en diverses fases. En un primer moment, l’equip tècnic del departament d’Igualtat va realitzar una selecció de dones que han conformat el grup de treball. Posteriorment, i com a inici de la formació, assistiran al taller de ‘Apoderament i lideratge’ a càrrec de Erik Pescador, sociòleg i sexòleg, a més d’especialista en gènere, igualtat, apoderament, noves masculinitats igualitàries i prevenció de violències masclistes. L’especialista els proporcionarà les feramentes necessàries per a enfrontar-se a l’entorn laboral amb seguretat, autoestima i motivació.

Una vegada conclòs, tindrà lloc una ronda d’entrevistes laborals a manera de pràctica realitzades per Montserrat Tejerina, directora de l’oficina Randstad. L’objectiu d’estes sessions personalitzades és millorar les seues competències a l’hora d’enfrontar-se a les entrevistes de treball, posant en valor habilitats que, a conseqüència de la seua situació de violència, han sigut ocultades o infravalorades.

L’última fase formativa consistirà en una jornada on es posarà en valor tot allò treballat i se les prepararà per a accedir a llocs de treball més concordes a les seues capacitats. Amb este motiu, des de la Comissió de Responsabilitat Social Corporativa d’ASECAM es durà a terme una captació d’empreses associades, que puguen oferir oportunitats de treball a les dones que han participat en este projecte. En definitiva, el que pretén esta col·laboració público-privada és fer partícips les empreses de la comarca de la reinserció de dones, que per la seua condició de víctimes de violència masclista, tenen una mica més difícil l’accés al món laboral.

L’alcalde de Sagunt i regidor d’Igualtat, Darío Moreno, ha manifestat que “aquest és un programa necessari perquè des de l’Àrea d’Igualtat tractem d’acompanyar les dones víctimes de violència de gènere en tots els aspectes. Per descomptat, en l’aspecte psicològic, en l’aspecte legal i també en l’aspecte social, que incorpora també la seua empleabilitat. I per a aconseguir eixe objectiu era essencial que comptarem també amb les empreses, així que donar les gràcies a ASECAM per haver participat també en esta iniciativa. Estic segur que serà un gran èxit i que mostra una via de camí que podrem replicar també en altres àrees”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here