Sagunt promou el reciclatge amb una ‘Targeta Verda’ que dóna descomptes als veïns en el rebut dels residus

0
1357
Ajuntament de Sagunt

El Consorci realitzarà una campanya informativa a Sagunt i Port de Sagunt sobre els avantatges de l’ús de la Targeta Verda

El Consorci Palancia Belcaire és la unió de 56 municipis, al costat de la Diputació de Castelló, Diputació de València i la Generalitat Valenciana, per a gestionar els residus urbans del Pla Zonal C3/V1. A més, gestiona la xarxa d’ecoparcs i ecomóviles dels 56 municipis.

Este dimecres, 12 de setembre, i el dijous, 13 de setembre, de 9 a 13 hores, a Sagunt i Port de Sagunt, respectivament, es realitzarà una campanya informativa sobre la nova Targeta Verda, una iniciativa que premia la col·laboració ciutadana per a la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge en la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del Consorci Palancia Belcaire.

D’esta forma, un equip d’educadors i educadores ambientals informaran als ciutadans a través d’activitats en el carrer dels beneficis que reporta utilitzar la targeta verda. Esta targeta ha sigut emesa pel Consorci a tots els ciutadans de Sagunt i de l’àrea de gestió de residus.

Enric Ariño, regidor de Medi ambient, ha indicat que “la idea d’això es incentivar, que la gent es motive més, per tal de que puga dur més productes a estes plantes, en concret, a la que tenim en Sagunt”.

Els punts en la Targeta Verda s’acumularan quan les persones dels municipis consorciats dipositen els residus de forma correcta en qualsevol ecoparc, rebent així una sèrie de punts que es traduiran en bonificació en la taxa anual del tractament de residus. Com més es recicle, major serà el descompte en la taxa.

“Quant mes contribuïm a seleccionar en origen al final menys augmentarà la taxa, que en definitiva es lo que tot el mon volem”, ha finalitzat el edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here