Sagunt promociona el seu sòl industrial i les infreaestructures al Saló Internacional de Logística de Barcelona

0
1067
Sagunt és un dels principals ports del tràfic marítim de cotxes

Durant els pròxims 5, 6 i 7 de juny l’objectiu principal serà oferir els 939.630 m² de sòl industrial i logístic disponibles

L’Ajuntament de Sagunt assistirà al Saló Internacional de Logística de Barcelona (SIL) durant els pròxims 5, 6 i 7 de juny amb la finalitat de promocionar el municipi i oferir la superfície de sòl industrial i logístic disponible de la ciutat.

El municipi de Sagunt estarà present un any més en el SIL on l’alcalde, Quico Fernández, assistirà de nou amb l’objectiu d’establir contactes amb els representants d’altres plataformes logístiques. A més de la intervenció de l’alcalde, també es projectarà un audiovisual en el qual es mostrarà part del patrimoni i les infraestructures relacionades amb la logística de Sagunt, com el port marítim, parcs industrials, vies terrestres, connexions ferroviàries, entre uns altres, de manera que es mostre la gran diversitat i les oportunitats de negoci que oferix el municipi, situat en un envejable enclavament estratègic.

Com ja va declarar l’alcalde sobre el SIL, les jornades d’enguany “suposen per a nosaltres un repte perquè som protagonistes en el sentit que el Pais Valencià és la comunitat convidada i, dins de l’oferta valenciana, Sagunt és la principal oferta, tant pel que suposa el port (l’Autoritat Portuària i el Port de Sagunt com una de les màximes referències de la potència econòmica i logística valenciana), com el que suposa l’oferta de sòl”. En este sentit, l’alcalde va explicar que “Parc Sagunt I ja s’ha convertit en una base logística importantíssima amb Mercadona com a vaixell almirall, però encara tenim sòl amb vocació industrial i logística. Ja estem treballant en el pla especial de Parc Sagunt II perquè esta base, de prop de 7 milions de metres quadrats, siga una realitat al més prompte possible”.

Fernández va destacar: “hem de vendre el nostre producte, que és Sagunt, que té moltes potencialitats i que està sent observat amb atenció per grans operadors internacionals. Per açò estarem presents en el Saló Internacional de Logística, amb una important presència perquè no es quede cap aspecte de la nostra ciutat per contemplar, alguna cosa que para nosaltres és, des del principi, un eix estratègic; Sagunt com a gran port de desenvolupament industrial i logístic. Ara tenim una gran oportunitat i l’anem a aprofitar”.

Un total de 939.630 m² de sòl industrial i logístic estan disponibles en estos moments a Sagunt, dels quals 500.000m² pertanyen a Camí la Mar i 439.630 m² a Parc Sagunt I. Este últim, és un espai industrial amb un gran potencial de creixement econòmic, estructural i humà que s’ha convertit en el major parc empresarial d’Europa i compta amb 3.000.000 m² de terreny. Actualment, el polígon industrial SEPES compta amb 56 empreses i el polígon industrial INGRUINSA compta amb 152 empreses. A més, Parc Sagunt II compta amb 6,4 milions de m² disponibles de sòl industrial futur amb el qual el municipi passarà a ser una de les ciutats de la Unió Europea amb major disponibilitat de sòl industrial i logístic en un entorn portuari.

La promoció de Sagunt també passa pel port marítim que forma part del primer port d’Espanya, ja que està integrat en ValenciaPort. 1,7 milions de tones a l’any de mercaderia passen per este port, 250.000 vehicles a l’any i en 2019 comptarà amb un accés ferroviari al recinte portuari. La grandària dels bucs de càrrega de mercaderies s’ha incrementat en més d’un 900%.

Un altre dels punts importants són les connexions per vies ràpides a la resta d’Espanya i Europa amb l’A-3 que connecta amb Madrid i el centre peninsular; l’A-7 que travessa el litoral mediterrani i connecta amb la resta d’Europa; i la V-21 que connecta en menys de tres hores amb Saragossa, continuant cap a França. D’altra banda, els enllaços amb els aeroports de València i Castelló que connecten amb els principals centres europeus i mundials.

El Saló Internacional de la Logística és un certamen que se celebra anualment on s’exposen les innovacions, ofertes i propostes que es realitzen des dels diferents ports i plataformes logístiques tant de caràcter nacional com a internacional. Sota el lema “El nostre èxit, que el teu negoci cresca”, la SIL celebra el 20é aniversari havent-se consolidat com la fira capdavantera en el sud d’Europa i el Mediterrani en la qual tota la cadena logística està representada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí