Sagunt presentarà un projecte per a rehabilitar el Grau Vell amb l’1’5% Cultural de Foment

0
1410
Imatge del fortí del Grau Vell de Sagunt

L’equip de Govern de Sagunt es va reunir a Madrid amb de membres de Foment per a poder optar a les subvencions culturals de Foment

Divendres passat va tindre una reunió a Madrid amb el Ministeri de Foment per a conéixer com optar a les subvencions de l’1’5% cultural per a les quals la ciutat pretén presentar un projecte per rehabilitar el Grau Vell.

A la reunó van assistir l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, la regidora de Presidència, Teresa García, i el regidor de Patrimoni, Pablo Abelleira. L’alcalde explica que es tracta d’una partida “que a Sagunt, a pesar de la seua importància patrimonial, no s’ha aprofitat pràcticament mai. Aleshores nosaltres ja plantejàrem a través de l’Autoritat Portuària, a Ports de l’Estat, la possibilitat d’acollir-nos a este tipus de subvenció per a rehabilitar el Grau Vell”.

A més, Fernández afegia que “en esta reunió hem pogut aclarir quines són les condicions per a ser creditors d’esta subvenció i se’ns va informar del necessari per a definir exactament el projecte i, definitivament, de tot el que és el Grau Vell en el seu conjunt, i a més tenint en compte que després de la gestió que hem fet amb Costes ja tenim la concessió tant dels vials com de la torre i el magatzem, ens centrarem en la rehabilitació exterior d’estos dos últims elements”. L’alcalde explicava que es tracta d’un projecte valorat aproximadament en un milió d’euros.

Per la seua banda, l’edil de Patrimoni, Pablo Abelleira, destacava que “està en les nostres mans aconseguir estes subvencions culturals del ministeri perquè des de l’any passat estes subvencions són de concurrència competitiva, per la qual cosa depén de l’Ajuntament presentar els millors projectes per a així rebre estes ajudes que són tan necessàries per al patrimoni de la nostra ciutat”.

Dins d’eixa subvenció de l’1’5% que el Ministeri de Foment dóna per a l’execució d’este tipus de projectes culturals, l’import màxim que aporta a estos projectes és del 75% del seu cost total. Per tant “nosaltres hauríem d’aportar un mínim del 25%, encara que també podem aportar més i buscar altres administracions o entitats que també ho subvencionen, perquè amb major finançament per part del municipi, major puntuació i més possibilitats d’aconseguir la subvenció del ministeri”, explicava Fernández, qui també afirmava que “segurament optarem per esta possibilitat, a més de tractar que alguna una altra entitat col·labore”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí