Sagunt promourà la prevenció de la violència en l’esport escolar amb una APP

0
1468
El regidor Miguel Chover ha presentat la nova aplicació

‘App Deportivity Escolar’, és l’eina que emprarà l’Ajuntament de Sagunt per previndre la violència en edat escolar

L’Ajuntament de Sagunt ha presentat este dimarts el programa de prevenció de la violència en l’esport en edat escolar, que comptarà amb la App Deportivity Escolar, una eina que ajudarà a prevenir la violència en l’esport. A més, s’ha mostrat la Sport & Education Summit 100% Esportivitat.

L’esdeveniment, que s’ha desenvolupat en el pavelló Internúclis, ha comptat amb l’assistència del regidor d’Esports, Miguel Chover; el director de Gesto Deportivo, Alfredo Saenz Ibañez; la responsable de la Unitat Tècnica, Teresa Ferri i el coordinador de l’Esport en Edat Escolar, Manolo Ripollés.

Alfredo Saenz ha explicat que “la App Deportivity Escolar, avalua la qualitat de l’esport, a més es duen a terme tres tallers formatius amb els responsables dels clubs participants en el programa”.

El programa comptarà amb dues fases. La primera arrancarà el 6 de novembre a les 19 hores amb un taller en el qual s’ensenyarà a utilitzar l’aplicació App Deportivity Escolar. Una eina que avaluarà la qualitat d’esportivitat quant a jugadors, entrenadors, públic, àrbitres i jutges dels equips que participen en el programa.

L’App Deportivity Escolar és una eina que permet identificar molt ràpidament, de forma senzilla i objectiva, actituds i conductes esportives que apareguen durant la pràctica esportiva. També localitza incidents antideportius. Serà utilitzada com una estratègia de prevenció primària que permetrà observar el comportament esportiu de tots els agents que participen en l’esport en edat escolar. L’objectiu principal d’esta iniciativa és millorar la qualitat esportiva i fomentar l’esportivitat.

La segona fase, per la seua banda, estarà centrada en el gran esdeveniment de la Sport & Education Summit 100% Esportivitat, organitzat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt i el Grupo Gesto Deportivo. La cita tindrà lloc els dies 3 i 4 d’abril de 2019 a Sagunt.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt ofereix suport extra en mobilitat, desinfecció, recursos i espais als centres educatius per la pandèmia de la COVID-19

L’esdeveniment reunirà a entrenadors i psicòlegs esportius, amb l’objecte de conversar, debatre i proposar accions per al foment de l’esportivitat. A més, hi haurà activitats que conjugaran pràctica i teoria.

El regidor d’Esports, Miguel Chover, s’ha mostrat satisfet per este programa i ha declarat que la “regidoria d’Esports està encantada d’haver apostat en un projecte així. És una continuïtat de l’any passat i s’espera fer un pas a nivell mundial amb la Sport & Education Summit”.

Així mateix, Saenz ha agraït “a la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt per haver apostat per Gesto Deportivo per a desenvolupar estes iniciatives” i ha desitjat que entre tots puguen “col·locar Sagunt com un referent nacional per al foment de l’esportivitat i prevenció de la violència en l’esport en edat escolar”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here