Sagunt presenta una nova edició de ‘No em xafes la festa’, contra les agressions sexistes i LGTBIfòbia en festes


0
438
La campanya es difondrà a Sagunt a través de diversos suports

L’ajuntament llança la segona edició de la campanya de prevenció d’agressions contra la igualtat

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt presenta la segona edició de la campanya de prevenció d’agressions sexistes i contra la LGTBIfòbia ‘No ens xafes la festa. Per unes festes lliures d’agressions sexistes i LGTBIfòbia’ en la temporada de festes del municipi.

L’alcalde de Sagunt Darío Moreno Lerga, responsable de l’àrea d’Igualtat ha declarat que “és una campanya que durem a terme al llarg dels mesos d’estiu en totes les nostres festes i que pretén conscienciar la gent de l’importancia que té la lluita contra les agressions sexistes i la lluita contra els delictes d’odi i la LGTBIfòbia” Moreno també ha defensat que el que es pretén amb esta iniciativa és posar recursos quan este tipus de delictes ocorren “però també hem de posar molts recursos per a prendre consciència i ajudar la gent a prendre consciència que això és un problema que existix i hem de lluitar tots contra ell.” L’alcalde ha agraït a l’organització del Music Port Fest “el seu suport per a dur a terme estos treballs de conscienciació i lluita contra la violència masclista.”

La campanya consistix en la creació d’una guia en la qual s’explica com detectar i actuar davant els senyals de violència sexista. Esta guia es repartirà durant el festival Music Port Fest, que se celebrarà el 5 i 6 de juliol al Port de Sagunt, així com en les festes patronals del municipi.

A més, durant el mateix festival, es repartiran gots retolats amb missatges contra esta violència i tovallons amb el lema ‘La violència masclista no es tapa’. El lema de la campanya es projectarà en les pantalles del festival i es convidarà a les persones que actuen en l’escenari a sumar-se a estes reivindicacions.

La iniciativa duta a terme per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt també inclou la instal·lació d’un ‘punt violeta’ en el festival, en el qual voluntàries de la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre tindran un espai de suport i informació per a denunciar qualsevol comportament i actitud sexista que puga ocórrer durant el festival.

És important recordar el bon acolliment que esta iniciativa va tindre l’any passat, ja que moltes xiques es van acostar al punt d’informació per a agrair la iniciativa i el treball desenvolupat per les voluntàries. A més, no va caldre lamentar cap incident, ni es va interposar cap denúncia per este motiu segons les dades facilitades per les forces i cossos de seguretat.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here