Sagunt presenta una APP que oferirà informació sobre l’aforment de les platges en temps real

0
1090
L'APP es pot obtindre a traves d'un codi QR

Sagunt Segur informarà, a més, dels esdeveniments, la gastronomia i l’oferta comercial i d’oci de la ciutat, així com de tot allò relacionat amb la COVID-19

La delegació de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt ha presentat Sagunt Segu​​r, una aplicació web on trobar tota la informació sobre l’aforament de les platges del municipi a temps real. Esta ferramenta, a més, oferirà tota la informació sobre esdeveniments, gastronomia i l’oferta comercial i d’oci de la ciutat, així com tota l’actualitat relacionada amb la COVID-19. El web es posarà en funcionament dissabte, 13 de juny, i mostrarà imatges de les platges actualitzades tres vegades al dia, a les 10, a les 13 i a les 16 hores, perquè qui vulga puga conéixer l’estat de l’aforament abans d’eixir de casa. L’aplicació web es pot afegir a la pantalla d’inici escanejant el codi QR o accedint al web​.

Com han explicat la delegada de Turisme, Natalia Antonino, i el gerent de l’empresa encarregada del desenvolupament de l’aplicació, Juan Martos, Sagunt Segur és una eina que no sols ajuda al turista oferint-li tota la informació per a tindre una bona estada a la ciutat, sinó també al comerç i l’hostaleria locals, uns sectors que s’han vist perjudicats per la crisi que estem passant. L’aplicació també disposa d’un vídeo didàctic destinat al públic infantil en el qual s’explica la importància de la distància interpersonal. Cal recordar que Coma Comunicació, empresa desenvolupadora, és 100% valenciana i que la seua directora de projectes és de Sagunt. Finalment, Martos ha agraït l’ajuda del personal de l’Ajuntament per les facilitats que els han posat per al desenvolupament de l’aplicació.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que una de les principals apostes de Sagunt és la seguretat de la ciutadania i arran de la crisi per la COVID-19 es fa necessari adaptar-la a la nova realitat. «Des de la Generalitat s’insistia que cada municipi posara en marxa ferramentes per a, sobretot, controlar els aforaments a les platges, i per això des de l’Ajuntament de Sagunt a través d’esta empresa s’ha creat un producte que, a més, aporta un valor afegit per a tota la ciutat», ha manifestat l’alcalde. Amb esta aplicació «li ho posem fàcil a la ciutadania a l’hora de trobar tot el necessari per a passar una estada segura a la nostra ciutat», ha declarat el primer edil.

També ha manifestat que des de l’Ajuntament s’estan incorporant alguns elements innovadors més en termes de noves tecnologies, com per exemple el dron d’intel·ligència artificial i vigilància per a controlar l’aforament a les platges, així com es crearà un grup de treball compost per diferents professionals per a avaluar l’evolució de la situació i així des de l’administració donar una resposta ràpida davant qualsevol mena d’incidència. En definitiva, ha conclòs l’alcalde, «tot un conjunt d’accions que formen part de la mateixa estratègia que és oferir un turisme segur en una ciutat segura, ja que considerem que és el principal valor que apreciaran els diferents visitants que trien vindre a la nostra ciutat».

Segons la delegada de Turisme i de Policia Local, Natalia Antonino, esta aplicació «naix de la necessitat de transmetre tota eixa informació al turista que ens visita perquè se senta en una ciutat segura» i ha recordat que Sagunt ha treballat sempre amb l’objectiu de ser una ciutat segura amb servicis com el de Salvament i Socorrisme, els drons d’intel·ligència artificial o la Policia de Platges. «Ja vam ser la platja més segura d’Espanya en 2018 i no hem deixat de treballar en la seguretat del municipi, però volíem fer un pas més enllà aprofitant esta ferramenta i reunir tot això amb l’agenda de la ciutat» ha declarat la delegada, qui ha insistit que tota esta informació ja s’oferia al turista a través de les oficines de Turisme o del sector de l’hostaleria i hoteleria de la ciutat, però que ara s’adapta a les noves necessitats.

D’altra banda, el regidor de Platges, Roberto Rovira, ha declarat que esta aplicació web comptarà amb tota la informació referent al servei de platges que es posarà en marxa demà, «amb 40 professionals de Salvament i Socorrisme així com amb la patrulla de la Policia de Platges que controlarà i vetlarà per la seguretat a les platges, així com el servici sanitari per a les tres platges amb dos ambulàncies i dos metges, tenint en compte la particularitat de Sagunt on tenim una gran extensió de costa». Rovira ha anunciat també que el servei d’intel·ligència artificial s’ha ampliat a les platges del nord.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí