Sagunt presenta el projecte de senda litoral ‘la Mar entre Marjals’ com a aposta pel turisme sostenible

0
1441
Imatge de la Marjal dels Moros de Sagunt, abans de l'incendi

Es tracta d’una senda litoral de quasi 14 quilòmetres que partix del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i finalitza en la Casa Penya

El Pla de Governança i Dinamització Turística del Camp de Morvedre aposta pel turisme sostenible amb la creació del sender litoral ‘La Mar entre Marjals’. El projecte es desenvolupa al llarg de quasi 14 quilòmetres, que discorren paral·lels a la línia de costa, partint del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i finalitzant en la Casa Penya.

Es tracta d’un corredor no motoritzat delimitat per la Marjal dels Moros en el sud i la Marjal d’Almenara en el nord. Per al seu desenvolupament s’ha consensuat el seu traçat i les possibles afeccions mediambientales, urbanísitiques i turístiques amb les administracions. El projecte està cofinançat pel Patronat de Turisme de la Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme i l’Ajuntament de Sagunt.

Des de l’Ajuntament de Sagunt s’explica que l’objectiu fonamental és oferir un altre tipus de turisme basat en valors mediambientals que promoga el desenvolupament sostenible del territori. L’articulació d’esta sendera contribueix de forma eficient i sostenible al desenvolupament local, però, a més, vol ser un revulsiu per a la dinamització socioeconòmica i un instrument per a la recuperació, manteniment i promoció del patrimoni natural de la comarca.

‘La Mar entre Marjals’ naix amb la intenció de ser inclòs en la xarxa de Senderes Blaves, itineraris que connecten platges amb banderes blaves i que contribuixen positivament a l’ús sostenible del litoral.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí