Sagunt presenta la ‘Ruta Urban Art’ com a iniciativa per impulsar la cultura, la gastronomia i l’economia

0
3258
Sagunt promou la ruta entre els murals dels seus carrers.

La ruta es basa en l’art realista, abstracció, il·lustració i el grafiti tradicional del festival MésqueMurs, que trau l’art al carrer i que se celebra des de 2016

L’Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí la Ruta de Urban Art, una ruta que seguix els murals i grafitis creats pel Festival MésqueMurs i convida a gaudir de les diferents promocions que realitzen els establiments adherits al SICTED. Esta és una activitat organitzada pel departament de Turisme i de Joventut i Infància, i que es promou juntament amb les empreses adherides al SICTED (Sistema Integral de Qualitat turística en Destí).

La regidora delegada del Departament de Turisme, Natalia Antonino, ha explicat que «des de Turisme li donem al projecte la promoció perquè els turistes visiten este art urbà que tenim dins del municipi en diferents llocs emblemàtics de la ciutat. És una ruta que per tant ha agafat una rellevància important i que pot ser un element de promoció i de difusió tant dins d’Espanya com fora, i una ruta que hem volgut dinamitzar juntament amb les empreses SICTED perquè eixe teixit associatiu privat es veja involucrat i puga acollir i oferir serveis també a eixos turistes que arriben a visitar esta ruta».

D’altra banda, MésQueMurs és un festival d’art urbà, organitzat pel departament de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt, on artistes locals, nacionals i internacionals han deixat la seua petjada en les parets i façanes de Sagunt i Port de Sagunt. Art realista, abstracció, il·lustració i el grafiti tradicional conviuen en este festival que ha tret l’art al carrer i que se celebra des de 2016. El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat que «en estos sis anys el festival ha anat creixent, actualment el municipi compta amb 29 murs. El festival naix com un projecte dels propis artistes i grafiters locals per a posar en valor el seu treball i ha anat incorporant artistes a nivell nacional i internacional. Un altre objectiu és donar suport a l’art urbà i donar color als carrers del municipi».

Durant el mes de maig es podrà trobar en les empreses SICTED: Visites als murals, detalls de la ruta Urban Art, menús especials, i moltes sorpreses més. A més, en la web www.saguntoturismo.com es pot trobar el mapa amb la ubicació dels grafitis i dels establiments SICTED amb el que oferix cadascuna. També es pot trobar més informació en Google Maps amb la ruta punxant en el següent enllaç.

D’altra banda, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha indicat que «este és un exemple que estem millorant les sinergies entre els diversos departaments. Este projecte ens permet embellir la ciutat i portar l’art als carrers. Un art urbà que en alguns murals refleceix part del nostre patrimoni històric i industrial, i a més pot ser un motor econòmic per a la ciutat».

En este sentit, per participar en l’activitat cal triar una ruta i reservar la visita amb un guia especialitzat que ajudarà a descobrir que Sagunt és “Més que Murs”. A més, consumint en els establiments i empreses SICTED es podrà aconseguir un Poster grafiter col·leccionable, hi ha cinc models. Així mateix, amb esta acció el municipi s’adherix a la Ruta d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana.

És una ruta ‘Open 24 h’ els 365 dies de l’any, una oportunitat per fer una escapada al municipi i viure la seua cultura i gastronomia, ja que està ruta conjumina eixos dos conceptes. És una activitat que es pot gaudir amb amics i amigues, en parella o en família, i a més enguany l’organització convida als i les participants a fer-se fotos amb els grafitis o en qualsevol dels establiments participants amb el poster i pujar-les a Instagram @sagunto_turismo, etiquetant al compte.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí