Sagunt presenta la 2a edició de l’Escena Kids, festival de teatre i música infantil referent a Espanya


0
899
Imatge de la presentació de la segona edició de l'Escena Kids de Sagunt

Sota el lema ‘Tan gran com tu’, arribarà els pròxims 23 i 24 de novembre amb més programació i més espai després de l’èxit aconseguit en la primera edició

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt i l’Agència Valenciana de Turisme han presentat este matí la 2a edició de l’Escena Kids, festival de teatre i música infantil referent a Espanya. Els jardins de la Gerència han acollit la presentació en la qual s’han avançat les novetats d’esta edició com l’ampliació de l’espai per a poder albergar a major públic i una extensa programació, tot això amb entrada gratuïta.

Enguany tindrà lloc els pròxims 23 i 24 de novembre i, sota el lema ‘Tan gran com tu’, arriba per a millorar la versió de l’any passat. Als jardins de la Gerència se suma el pati del Casino, oferint un major espai per a les activitats. Un total de 13 espectacles musicals, teatrals i tallers que, durant un cap de setmana, omplirà de diversió este màgic espai en el qual també es disposaran llocs i food trucks.

A la presentació d’este matí ha assistit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i el director de programació del festival, Tomás Ibáñez. A més, per a mostrar-los el seu suport a esta iniciativa els han acompanyat el director de Sagunt a Escena, Juan Vicente Martínez Luciano, i el president de la Fundació Comunitat Valenciana Patrimoni Industrial i Memòria Obrera Port de Sagunt, Luis Roberto Doménech.

Darío Moreno, en primer lloc, ha agraït a totes les associacions i empresaris locals participants «perquè entre tots fem este gran projecte i si el vivim com una cosa col·lectiva, ens consolidarem i formarà part de la nostra identitat». Moreno ha destacat que s’ha de buscar «allò que ens faça singulars i aprofitem esta oportunitat de turisme familiar per a acostar la cultura i el patrimoni industrial a totes les persones i recuperar espais per a convertir-los en públics, com ho és la Gerència».

Natalia Antonino també ha volgut agrair, en este cas a Luis Roberto Doménech i a Juan Vicente Luciano. Antonino ha recordat que l’any passat «vam dir que Escena Kids havia arribat per a quedar-se i així va ser, es van quadruplicar les xifres d’assistència previstes i va aconseguir més de 12.000 impactes en xarxes socials i premsa». Enguany, com a novetat, s’augmenta el segment de públic, «ja que l’any anterior el públic anava dels 2 anys fins als 9 i ara hem ampliat a eixa part més adolescent perquè es puguen gaudir en major mesura».

Francesc Colomer, des del punt de vista de producte turístic i cultural, ha considerat que Sagunt «és un gran potencial, està en el mapa del positiu i la seua història la fa diferent». A més, ha destacat la importància de «vacunar-se contra l’estandardització, cal oferir la millor versió de la ciutat, la més honesta i la més competitiva. El turisme són llums llargues i Escena Kids es presenta com una fàbrica de futurs turistes i futurs melòmans que faran que la ciutat progresse, a més de ser un producte que desestacionalitza».

Tomás Ibáñez ha destacat algunes de les novetats d’enguany després de l’èxit de la primera edició, «ara ens toca superar-nos a nosaltres mateixos, per este motiu la principal novetat és l’ampliació del concepte de programació a l’àmbit musical». Ibáñez ha recordat l’ampliació de l’espai anteriorment citat en el qual tindran lloc «més de 40 activitats, personatges que ens acompanyaran durant tot el festival, parades amb articles sorprenents i compromesos, food trucks i espais per a gaudir en família de la cultura, la gastronomia».

Entre els espectacles programats destaquen el de la companyia de teatre de carrer Hortzmuga amb la seua obra Jule; la companyia La Tal que arribarà amb el seu espectacle de més de 150 anys The incredible box; la companyia Efimer oferirà el seu espectacle El Carrofil; la Premi Nacional de Circ 2014, Contaclown, portarà Transformacontes; l’agrupació de músics Els Guais oferiran Cercavila la rastrera; i la companyia saguntina Camí de Nora oferirà Faulas del Camp de Morvedre.

Quant als espectacles musicals el públic gaudirà de les actuacions de La Chica Charcos Dueto, Maerieta Ganduleta, La Glüps Band, i el grup de batucada Green Gos. I, per part dels tallers, Juana Varela oferirà és un taller de dansa per a xiquets on el joc, la comunicació, el moviment i la creativitat es funden per a explorar nous camins entre la dansa i el teatre, basada en els principis de la dansa contemporània; i es realitzarà un altre de Djs Ciutat Prohibida.

En 2018, de la mà de Sagunt a Escena, va nàixer Escena Kids, un festival que es creava per a convertir-se en el referent en arts escèniques dirigides al públic infantil, amb un format que combinava els espectacles en escenari amb els itinerants, els jocs i tallers, la gastronomia i el mercat ambulant, en un espai únic: La Gerència del Port de Sagunt. La fórmula va funcionar i en el seu primer any 11.500 persones van passar pel recinte del festival i la crítica va ser unànime: Escena Kids havia vingut per a quedar-se.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here