Sagunt presenta el comitè estratègic de l’Oficina de Captació d’Inversions Industrials

0
774
Imatge de la reunió del comité de Sagunt

Es tracta d’un òrgan consultiu coordinat per l’Oficina per a identificar i proposar plans de treball per a la promoció industrial del territori

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí el comitè estratègic de l’Oficina de Captació d’Inversions Industrials (OCAII). Este comitè és l’òrgan consultiu coordinat per la OCAII per a identificar i proposar plans de treball per a la promoció industrial del territori, a més d’assessorar i aconsellar la OCAII en línies de treball programades.

El comitè està format per membres permanents de l’Ajuntament de Sagunt, tècnics de la OCAII i un grup permanent d’experts procedents d’empreses i institucions de major pes en el territori. A més, comptarà amb membres convidats, representants d’empreses i institucions, amb participació puntual en reunions segons els temes a tractar en cadascuna. El comitè mantindrà reunions periòdiques mitjançant taules de treball sobre temes diversos.

La OCAII té com a objectiu incrementar l’activitat econòmica i industrial de la ciutat i de la comarca a través de l’atracció de nous projectes generadors d’ocupació i el foment de la reinversió en empreses ja instal·lades. Tot açò per a consolidar a Sagunt com un punt de trobada industrial, logístic i portuari intermodal i ser un model de referència en la indústria de la Comunitat Valenciana.

En este acte han participat l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, i la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín. També han intervingut federacions d’empresaris (ASECAM, FEMEVAL, FVET, FEVECTA) i sindicats (CCOO i UGT), així com representants de l’Autoritat Portuària de València, de Parc Sagunt i de la Universitat de València, com a part del comitè d’estratègia.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt finalitzarà el 7 de juliol les obres del Parc Sagunt, "les més importants de la legislatura"

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha recordat que la OCAII, un projecte que es va posar en marxa fa uns mesos, “és una eina absolutament necessària per a atraure inversors a la nostra ciutat”. El principal objectiu de l’Equip de Govern, ha declarat Fernández, era el de recuperar llocs de treball i rescatar l’activitat econòmica en uns polígons que estaven buits per la crisi i per la inactivitat de l’anterior administració local. Per a això “cal buscar actors que se situen en el mercat internacional i que puguen oferir un producte de primera qualitat, com és la nostra ciutat, perquè les empreses tinguen totes les facilitats i vengen”, ha manifestat Fernández.

Però no només es tracta d’atraure inversors sinó també, en paraules de l’alcalde, “es tracta d’ajudar a les empreses que ja estan en la nostra ciutat a que facen inversions ja que és important que totes aquelles empreses que ja funcionen a Sagunt tinguen totes les facilitats per a ampliar-se”. També ha aclarit que l’oficina pot seleccionar les empreses inversores amb l’objectiu de crear el màxim nombre de llocs de treball de qualitat i estables i al mateix temps acompanyar-les, donar-los facilitats i buscar totes les garanties.

Per a Fernández, posar esta oficina en funcionament suposa per a Sagunt “ser pioners igual que ho hem sigut amb els plans d’ocupació” i ha destacat que a través de la implantació de Mercadona en Parc Sagunt “estan venint moltes empreses i proveïdors i per això hem de seguir eixe camí ja que tenim grans oportunitats que no podem deixar passar com ja ha passat en altres ocasions”.

Per altra banda, el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha destacat el paper rellevant del comitè en el futur del progrés industrial de la ciutat “pel seu paper d’assessor fonamental quant a la captació de possibles inversors, saber la qualitat d’eixes inversions, conèixer i triar, fins i tot, quins tipus d’empreses volem o quin tipus d’ocupació ens van a donar”, perquè, ha afegit “volem que la nostra ciutat tinga ocupació estable i volem que eixa ocupació siga de qualitat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt aprovarà un Pla Econòmic Financer per ajustar-se a la regla de la despesa de 2017

Per tant, per al delegat és molt important que este comitè funcione adequadament amb tots els agents socials i econòmics de la zona, per la qual cosa augura “tenim un futur bastant esperançador i crec que amb tot el que estem realitzant en un temps relativament curt anem a veure els efectes positius de tot açò que estem treballant”.

Els principals serveis que ofereix la OCAII són la d’informar i acompanyar gratuïtament a potencials inversors industrials; assessorar en l’elecció de la ubicació òptima per a nous projectes; assistir en la tramitació de llicències i permisos per a la implantació de nous negocis i l’ampliació dels existents, entre altres assumptes.

A més el programa de treball d’esta oficina es fonamenta en la configuració de l’oferta a través de la recopilació i l’actualització de bases de dades sobre recursos disponibles i avantatges competitius del territori; un mapa de sòl industrial actualitzat i coordinat d’informació al proveïdor; un pla de promoció de reinversions i ampliacions per a empreses de la comarca, així com un programa dirigit a proveïdors de Mercadona per a la seua atracció a l’entorn de les instal·lacions d’esta empresa a Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here