Sagunt posa en marxa la millorada estació de bombament de l’avinguda Mediterrani

0
3341
Col·lector d'aigües de l'Avinguda Mediterrani de Sagunt

Esta actuació donarà solució al problema de l’estancament d’aigües del canal i s’inclou en les millores abordades en la reunió de gener entre l’alcalde de Sagunt i l’EPSAR

La millora de l’estació de bombament de l’avinguda Mediterrani ja està en marxa, segons han comunicat a l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, des de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR). Esta actuació posarà fi al problema de l’estancament d’aigües del canal.

En la reunió del passat mes de gener amb el gerent de l’EPSAR, Augusto Montamarte, es van abordar diferents temes i actuacions necessàries en el municipi per part del Servici de funcionament i manteniment de l’EDAR de Sagunt. Després d’estes converses, l’empresa adjudicatària ha presentat una sèrie de millores oferides que ascendixen a un total d’1 008 418 €, dos de les quals es troben en fase d’execució i tres s’executaran durant l’exercici 2020.

Entre les millores es troba l’optimització de la desodoració de les instal·lacions que està dirigida a reduir l’impacte ambiental (olors) de les instal·lacions, mitjançant el confinament dels principals focus d’emissió d’olors, instal·lació de captacions d’olors localitzades i la substitució del sistema de desodoració existent per un altre amb més capacitat i eficiència. Així mateix es millorarà el sistema de tractament de gasos de les estacions de bombament Mediterrani i Gerència. Esta actuació té un cost de 182.493 €.

Una altra de les millores és l’optimització de l’aprofitament del biogàs, que ja es troba en fase d’execució, en la qual es contempla la substitució del motor de cogeneració existent per un altre més eficient, així com l’automatització de la torxa de cremat del biogàs excedent. Esta actuació té un cost de 507.126 €.

La tercera millora es basa en l’optimització de la deshidratació de fangs de l’EDAR de Sagunt i contempla la substitució d’una centrífuga de deshidratació de llots i equips auxiliars del sistema. Esta actuació té un cost de 109.214 €.

La quarta millora, que també es troba en fase d’execució com s’avançava a l’inici, és l’optimització de les estacions de bombament del sistema i contempla la millora de control i automatització de les estacions de bombament de Gerència, Mediterrani, EBAR 1 i EBAR 3, així com la substitució d’equips obsolets en l’estació de bombament de l’avinguda Mediterrani.

Finalment, la millora de fiabilitat de les instal·lacions que contempla la substitució de canonades d’impulsió en l’EBAR Gerència, substitució de portes en les EBAR Gerència i Mediterrani i la reparació del col·lector d’Almardà entre la Gola d’Almenara i l’EBAR 4.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here