Sagunt posa en marxa el servei de voluntariat per facilitar compres a persones vulnerables davant el coronavirus

0
1151
Dario Moreno, durant la presentació de la iniciativa de Sagunt

Aquelles persones interessades a formar part d’este servici pot posar-se en contacte amb el telèfon 96.265.58.58, extensió 1 o a través del correu electrònic atc@aytosagunto.es

L’Ajuntament de Sagunt posa en marxa el servici de voluntariat per a aquelles persones que desitgen ajudar a altres persones necessitades a l’hora de comprar en supermercats o farmàcies o acompanyar-los telefònicament, entre altres servicis.

Per a formar part de l’equip de voluntariat, aquella persona interessada haurà de telefonar al 96 265 58 58 i marcar l’extensió 1 o a través del correu electrònic atc@aytosagunto.es, on se li demanaran les dades personals, com ara nom complet, DNI, correu electrònic, telèfon de contacte, domicili i qualsevol altre tipus d’informació referent al tipus de voluntariat, ja que segons l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, «des que vam anunciar ahir que anàvem a posar en marxa el servici de voluntariat molts són els professionals de la psicologia o la infermeria que s’han posat en contacte amb nosaltres per a oferir la seua ajuda a les persones que es troben confinades a casa».

El departament de Serveis Socials serà el gestor d’esta labor de voluntariat ja que és este el departament que gestiona el llistat de persones que necessiten ajuda, per eixe motiu qualsevol persona, es trobe en un grup de risc o no i simplement necessite suport extra de l’Ajuntament en esta situació de crisi, ha de telefonar al 96 265 58 82 o a través del correu ssgestion@aytosagunto.es i explicar en quina situació es troba i en quin aspecte des de l’Ajuntament se li podria ajudar. Serà el departament l’encarregat d’estudiar si hi ha alguna manera d’ajudar eixes persones amb els programes ja existents i en cas de no ser així es passaria a la resta d’opcions, com ara la posada en contacte amb el comerç local que tinga servici a domicili com l’assignació de voluntari o voluntària que puguen ajudar la persona.

A més, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha animat la ciutadania a sumar-se a este programa de voluntariat «i demostrar la societat solidària que és la ciutat de Sagunt».

D’altra banda, des de Serveis Socials s’ha contemplat la possibilitat de realitzar una aportació econòmica extra a famílies necessitades amb fills menors d’edat en situació d’exclusió social i becats al 100% en els menjadors escolars. Per això, Serveis Socials localitzarà a través dels centres escolars, en col·laboració amb el departament d’Educació, l’alumnat becat i valorarà la situació d’estos menors, tenint en compte la informació existent en el departament.

Quant a determinats servicis municipals, els mercats exteriors del dimecres, dijous i dissabte no es muntaran i els cementeris, tant el de Sagunt com el del Port de Sagunt, romandran tancats llevat que es produïsca una defunció, moment en el qual es portarà a terme una labor de contenció total i s’obrirà durant un temps determinat i es limitarà l’entrada als familiars més propers.

Amb el que respecta al departament de Turisme, s’està informant les empreses del SICTED dels programes que duu a terme Serveis Socials, així com s’està intentant donar resposta als dubtes sobre la situació laboral que travessen en matèria de personal i, particularment, amb el que respecta als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE). Tota esta informació també està disponible per a altres empreses en el departament de Promoció Econòmica, per la qual cosa qualsevol dubte es respondrà a través del telèfon 96 265 58 86 o del correu promocioeconomica@aytosagunto.es. A més, la Conselleria d’Economia Sostenible ha habilitat el telèfon 900 353 135 per a assistir empreses, autònoms i comerços.

Quant al servici de taxi, l’alcalde ha informat que des de fonts policials es limita al 50% la capacitat d’ocupants i estos hauran de situar-se en la mesura que siga possible i segons les característiques del vehicle, el més allunyats entre si.

Finalment, el primer edil ha reiterat el missatge per a la ciutadania, insistint «que la gent siga responsable, que en la mesura que siga possible es quede a casa i que només isca de casa per motius d’urgència, de necessitat o per a poder anar al treball».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí