Sagunt posa en marxa dissabte els punts accessibles de les platges per a aquest estiu

0
1697
Un dels punts d'accessibilitat de Sagunt.

El servei estarà actiu des del 19 de juny fins al 16 de setembre, tots dos inclusivament, amb la finalitat de facilitar l’accés a les nostres platges a persones amb mobilitat reduïda

A partir del dissabte ja es podran utilitzar els punts accessibles instal·lats a les platges de Port de Sagunt i d’Almardà per a esta temporada d’estiu 2021. La data d’inici del personal és demà, divendres 18 de juny, quan se’ls farà una xerrada sobre riscos laborals i sobre igualtat. També es presentarà a tota la plantilla, que estarà composta per nou monitors i tres coordinadors. A la vesprada, s’encarregaran de preparar tot el material de les instal·lacions.

Pel que fa a les instal·lacions, cal dir que compten amb material adaptat, com són les cadires amfíbies per al bany assistit, grues de transferència, zones d’ombra, banys adaptats, cadires i tot el necessari per facilitar l’accés a les nostres platges a les persones amb mobilitat reduïda.

L’inici del servici serà des del dissabte 19 de juny fins al 26 de setembre, tots dos inclusivament. La fi d’este servici coincidirà en la mateixa data que acaba el servici de salvament i socorrisme. Quant a l’horari dels dos punts accessibles, serà de 10 a 14 hores als matins i de 16 a 19.30 hores a les vesprades.

Per a utilitzar les instal·lacions i per motius d’aforament, serà necessari sol·licitar cita prèvia per a respectar així les normes dictades per les autoritats sanitàries amb motiu de la Covid-19. El telèfon per a realitzar la reserva a la platja d’Almardà és el 664 389 371 i per a la platja de Port de Sagunt és el 664.38.91.65, que estaran operatius a partir del divendres 18 de juny. En eixe sentit, l’aforament en el punt accessible de la platja de Port de Sagunt serà de deu, més dos acompanyants i, el de la platja d’Almardà, cinc persones i dos acompanyants.

El regidor de Platges, Roberto Rovira, ha explicat que «encara que continuem extremant les precaucions amb motiu de la Covid-19, este servici el considerem bàsic perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir a les nostres platges i gaudir d’elles com la resta de la ciutadania. Igual que vam fer l’any passat, és necessari demanar cita prèvia per accedir a les instal·lacions per a garantir els aforaments determinats per a cadascun dels punts accessibles».

A més, Roberto Rovira ha indicat que este serà el primer any que este servici finalitzarà en la mateixa data que acaba el de salvament i socorrisme, “que és un compromís que adquirim amb els propis usuaris i usuàries, i a partir d’ara volem continuar avançant perquè en pròximes temporades també comence el servici en la mateixa data”.

Per qüestions de seguretat la persona usuària haurà d’anar acompanyada i es prestarà el material als seus acompanyants per a poder utilitzar-lo. Al no existir EPIS per al mitjà aquàtic, el personal monitor no prestarà directament el bany assistit, encara que si que ajudaran acompanyants i usuaris a entrar i eixir de l’aigua, estaran pendents permanentment dels usuaris i intervindre en cas de necessitat. A més, s’encarregaran de la desinfecció de tot el material després de cada ús i d’assistir a tots els usuaris en les instal·lacions.

En este sentit hi ha que recordar que l’Ajuntament de Sagunt ha reclamat la vacunació del personal de Salvament i Socorrisme, a més del personal dels Punts Accessibles, però lamentablement encara no s’ha dut a terme. Per eixa raó, l’Ajuntament continuarà avançant per a poder ampliar este servici en pròximes temporades i començar-lo també en la mateixa data que els socorristes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here