Sagunt posa als carrers el contenidor de recollida selectiva de matèria orgànica

0
1379
Els contenidors de matèria orgànica ja estan als carrers de Sagunt

La setmana vinent la SAG col·locarà 117 contenidors més per a la recollida selectiva de matèria orgànica en el municipi

La SAG inicia l’última fase d’instal·lació de contenidors per a facilitar la separació en origen dels residus orgànics. A partir del 16 d’abril es distribuiran, de manera progressiva, 117 contenidors més, que es col·locaran principalment en grans avingudes per a facilitar l’accés. També als ‘punts nets integrals’, espais on la població pot trobar tots els contenidors diferenciats.

Este procés dinàmic té l’objectiu de facilitar el reciclatge a aquelles persones que ja fan la separació d’altres residus, com envasos, paper i/o vidre, i ara també la separació de la fracció orgànica.

És important recordar que la campanya ‘Tot són beneficis’ ja es va iniciar l’any passat, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la necessitat de separar en origen els residus orgànics. Per açò es van realitzar xarrades, tallers i es va oferir informació als veïns en les seues cases. En principi la recollida selectiva va començar amb la col·laboració dels menjadors escolars i dels grans productors, com són els centres comercials, residències, hospitals i mercats.

També es van instal·lar contenidors marrons en els barris del Nord del Palància i en Els Vents, on es van posar fins a 25 contenidors. La ciutadania va començar a separar la matèria orgànica a poc a poc, arreplegant-se una mitjana de 700 quilos setmanals.

Des de març de 2018 s’ha tornat a reprendre el projecte amb l’objectiu d’ampliar el servici de recollida a tota la ciutadania. En primer lloc, s’han posat 23 contenidors nous en tres de les avingudes principals, com són Mediterrani, Sants de la Pedra i 9 d’Octubre, la qual cosa ha generat un augment de la matèria arreplegada aconseguint els 1.200 quilos setmanals durant el mes d’abril.

D’altra banda, també és important destacar que la planta de tractament de residus d’Algimia, on es porta la fracció orgànica recollida per la SAG, ja compta amb compost generat pel municipi de Sagunt. Este compost s’oferirà a la SAG per al seu ús en tasques de jardineria, i, a més, s’utilitzarà per a desenvolupar tallers infantils i explicar als més xicotets la importància de tancar el cicle en la gestió de residus.

El regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, ha volgut destacar la importància de la implicació ciutadana per a un millor desenvolupament sostenible de la ciutat, i ha agraït la responsabilitat tant al ciutadà com a les falles que han participat de manera voluntària en la campanya.

La campanya de sensibilització ‘Tot són beneficis’ contínua amb la conscienciació dels veïns i veïnes i s’està desenvolupant a peu de carrer, oferint-los informació sobre com i per què s’ha de fer la separació d’esta fracció en diferents barris i mercats. En les pròximes setmanes es començarà a repartir els poals marrons a casa. A més, en la pàgina web de l’Ajuntament de Sagunt es pot trobar el mapa amb la localització dels contenidors, així com informació sobre com fer la separació.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí