Sagunt es proclama la platja més segura d’Espanya pel seu servei de dron de salvament

0
1430
El servei de dron de Sagunt ha despertat l'interés internacional

El servei de rescat aeri ha despertat l’interès internacional i l’agència alemanya Reuters ha realitzat un reportatge sobre la seua funció a les platges

El servei de policia, socorrisme, protecció civil i de dron de salvament, implantat fa dos anys en la platja de Port de Sagunt, qualificada enguany com la més segura d’Espanya, ha rebut una valoració positiva. Aquesta iniciativa, que ha projectat la platja en el plànol internacional, s’uneix a la resta de serveis que es presten durant l’època estival.

Així, este dimecres l’agència de notícies Reuters, acompanyada per l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha visitat el Port de Sagunt per a realitzar un reportatge sobre el dron de salvament que presta servei en la platja. L’alcalde ha declarat que aquesta innovació “no solament és un mètode de vigilància sinó també de salvament”.

Fernández ha expressat la seua satisfacció per la bona reputació que té la platja, qualificada enguany com les més segura d’Espanya i ha indicat que és possible perquè “des de fa molts anys s’ha incrementat el socorrisme, la preparació, els cursos de vigilància i els mitjans”.

El dron, el servei del qual presta l’empresa General Drones per adjudicació municipal, instal·lat en la Platja del Port de Sagunt ha funcionat perfectament des de la seua implantació, intervenint, com el passat 15 d’agost, en el rescat de banyistes. A més, s’ha renovat el disseny del dron per a millorar les seues prestacions, afegint un segon salvavides, per si fora necessari, i dotar-ho d’una major estabilitat i velocitat.

“Podem dir que esta és la millor platja a nivell de seguretat d’Espanya i una de les grans platges a tots els nivells per la seua qualitat en totes les instal·lacions, té tots els certificats i el dron ha sigut una manera de, diríem, millorar i promocionar-la”, ha declarat l’alcalde.

Per la seua banda, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, ha afirmat que el rescat que va tenir lloc l’agost passat amb el dron que es va contractar per part de l’Ajuntament va tenir un “gran impacte a nivell mundial” i ha assenyalat que, a més del dron, l’equip de socorristes, els policies de platges, protecció civil i els serveis sanitaris formen “este equip humà que s’uneix al tecnològic” per a convertir la platja de Port de Sagunt en la més segura d’Espanya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here