Sagunt pintarà pictogrames als passos de vianants per facilitar la comprensió a les persones autistes

0
811
Pas de zebra amb pictogrames per a persones amb autisme

Després de la iniciativa aplicada a les piscines municipals, ara s’estén als passos de vianants per a facilitar a les persones amb TEA la comprensió de les normes bàsiques de trànsit

L’Ajuntament de Sagunt iniciarà el mes vinent de març la implantació de pictogrames en els passos de vianants de la ciutat. Esta iniciativa, en la qual col·labora el departament de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Sagunt i el d’Esports, es durà a terme després de signar un acord amb l’Associació TEAvial, a través de la mediació d’AVOCAM. Els passos de vianants amb pictogrames formen part d’un projecte municipal que pretén convertir la ciutat en un espai accessible i amigable per a tots, i serà a partir del 7 de març quan es realitze la primera pintada simbòlica.

El regidor de Mobilitat Urbana, Javier Raro, ha indicat que es tracta d’una experiència a través de la qual els ajuntaments estan adaptant els passos de vianants per a fer-los més inclusius traçant uns pictogrames blaus, un color que simbolitza l’autisme, sobre les bandes blanques i, d’esta manera, facilitar a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) que puguen comprendre les normes bàsiques de trànsit.

L’inici de la implantació dels pictogrames és la culminació d’un treball que es va iniciar el mes d’octubre passat quan l’associació AVOCAM va contactar amb el departament de Mobilitat Urbana per a presentar el projecte. Va ser llavors quan es van iniciar les converses amb TEAvial, associació amb la qual el 10 de desembre de 2019 es va signar l’acord de col·laboració que permetrà que els pictogrames arriben als carrers de la ciutat.

Finalment, serà el dissabte 7 de març quan es faça la primera pintada simbòlica en un dels passos de vianants situats al Port de Sagunt. Javier Raro ha comentat que «este dia pintarem el primer pas de vianants junt a l’associació AVOCAM i, a partir d’ací, implantarem els pictogrames en els principals passos de vianants de la ciutat, especialment en aquells que estiguen prop dels centres escolars».

El passat 15 de febrer, amb motiu de la celebració de la ‘Gimcana aquàtica per la inclusió’, es van implantar pictogrames en les tres piscines municipals amb l’objectiu de fer-les accessibles a persones amb TEA. Javier Raro, també regidor d’Esports, ha assegurat que «el que pretenem des de l’Ajuntament és fer les nostres instal·lacions i els nostres carrers accessibles i inclusius per a tots i totes, i una mostra d’això són els pictogrames que d’ací a poc temps començarem a implantar en els passos de vianants i els ja instal·lats en les piscines, que vénen acompanyats amb altres mesures com a cursos de formació que estan realitzant els socorristes municipals de treball amb xiquets i xiquetes amb autisme».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here