L’Ajuntament de Sagunt manifesta la seua oposició a la liberalització del sector dels estibadors

0
1253
La proposta ha estat aprovada a Sagunt per EUPV, PSPV i ADN Morvedre i l'abstenció de Compromís

El ple de Sagunt condemna la “campanya de criminalització deslligada contra els treballadors de l’estiba per part del Govern i els seus mitjans de comunicació”

L’Ajuntament de Sagunt ha manifestat la seua total oposició a la liberalització del sector de l’estiba per considerar que “està feta a mesura dels interessos de les multinacionals”. A més, declara que la reforma pretesa pel Govern només es traduirà en “més precarietat, mes inseguretat laboral i més guanys per a estes grans empreses”.

La moció, presentada per EUPV, ha tingut els suports de PSPV, ADN Morvedre i Ciutadans, i l’abstenció de Compromís.

“Condemnem la campanya de criminalització contra els treballadors i les treballadores de l’estiba per part del Govern i els seus mitjans de comunicació”, explica la moció presentada per EUPV.

L’Ajuntament de Sagunt defensa que l’accés als llocs de treball es faça amb criteris objectius i baremats, en un procés transparent i degudament publicitat; però que “en tot cas qualsevol modificació que poguera produir-se en el sector de l’estiba en este sentit hauria de donar-se per acord negociat entre les parts”.

A més, es dóna trasllat de l’acord al Govern de l’Estat Español, als diferents grups parlamentaris de les Corts Generals, al Ministeri de Foment i a les organitzacions sindicals amb representació en el sector de l’estiba.

L’any 2016 el port de Sagunt va tindre un tráfic total de 6.568.440 tones de mercaderies, la qual cosa suposa un increment del 3,13% respecte de l’exercici anterior.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here