Sagunt oferirà 36 places de Policia Local en la pròxima oferta d’ocupació pública

0
741
Natalia Antonino, amb dos agents de la policia a la platja del port de Sagunt

Segons l’alcalde de Sagunt seran 28 places d’agents, cinc d’oficials, una de comissari, una d’intendent i una d’inspector

L’Ajuntament de Sagunt oferirà 36 places de Policia Local en els pròxims mesos per cobrir les faltes de personal que actualment té el cos de seguretat del municipi. Així ho ha anunciat ‘alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Policia Local, Natalia Antonino; i la delegada de Personal, Mª José Carrera, que han explicat que seran 28 agents, cinc oficials, un comissari, un intendent i un inspector. A estes places se sumen les 14 del procés selectiu i que va quedar paralitzat. D’esta manera, l’actual plantilla que compta amb un total de 92 policies locals tindrà un increment el qual es farà efectiu en el termini aproximat de 18 mesos.

“Este anunci és especialment important ja que portàvem 15 anys sense que hi haguera oferta d’ocupació pública d’estes característiques en el nostre municipi, ha excepció de les 14 places del procés que es va iniciar l’any passat i que malgrat estar paralitzat nosaltres hem reactivat”, ha manifestat l’alcalde.

Moreno ha recordat que des del principi de la legislatura “este Equip de Govern ha demostrat que la Policia Local era una prioritat perquè enteníem que, fins ara, era un departament que no comptava amb els recursos humans i els materials suficients per dur a terme la seua labor i que esta falta repercuteix en el bon funcionament de la ciutat, ja que no és un departament que funcione de manera aïllada a la resta, sinó que precisament el bon funcionament de la Policia Local comporta que tota la ciutat funcione d’una forma molt millor”.

L’alcalde ha agraït els sindicats per aconseguir arribar a un acord respecte a esta oferta pública d’ús d’una manera ràpida ja que comprenien la seua importància i necessitat, així com als departaments implicats (Policia Local i Personal) “que han sabut treballar d’una forma coordinada perquè això fóra una prioritat”.

No obstant això, Moreno ha aclarit que, per no crear falses expectatives, esta oferta “ha de seguir un procés que portarà en primer lloc a l’oposició dins d’uns sis mesos més a part un any de formació, amb la qual cosa per a la incorporació d’estos efectius estem parlant d’un any i mig aproximadament”.

Per a l’alcalde de Sagunt, l’objectiu és incrementar el número total de personal de Policia Local i encara que reconeix que és un camí llarg, “continuarem apostant per este departament ja que és vital per a tot l’Ajuntament”.

Per part seua, la delegada de Personal, Mª José Carrera, ha manifestat que el procés començarà en menys d’un mes ja que “són una prioritat absoluta de l’Equip de Govern”.

Finalment la delegada de Policia Local, Natalia Antonino, ha ressenyat que “portem 15 anys sense que es traga una oferta d’ocupació pública en l’àmbit de la Policia Local. Esperem que a poc a poc es reposen estes places al 100%”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here