Sagunt obté 325.000 € del ministeri de Foment per a la rehabilitació del Grau Vell

0
1129
Imatge del fortí del Grau Vell de Sagunt

Esta nova ajuda correspon al programa del 1’5% Cultural i suposarà que el que anava a invertir l’Ajuntament es destine a millorar el projecte del conjunt històric

Els ministeris de Foment i de Cultura i Esport han concedit mitjançant el programa del 1,5% Cultural una ajuda de més de 325.000 euros al projecte de rehabilitació del conjunt defensiu del Grau Vell valorat en 994.574 euros. Esta ajuda, que suposa el 33% del total del pressupost del projecte, se suma a les ja aprovades dels fons FEDER a través de la Generalitat Valenciana (410.981 euros); de la Diputació de València a través del programa SOM (160.000 euros), i la resta s’aportarà gràcies al conveni signat amb Red Eléctrica Española. Segons paraules de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, la quantitat que en principi anava a aportar l’Ajuntament, ara es destinarà a millorar el projecte i ampliar-lo amb la intervenció en els espais destinats al museu o amb un centre d’interpretació vinculat al mar.

Fernández ha considerat com una gran notícia la subvenció rebuda ja que amb esta nova ajuda es podrà ampliar l’actuació “no solament per a rehabilitar els edificis sinó també per a dotar-los de contingut”. L’alcalde ha recordat que el projecte suposa la rehabilitació de la torre, el bastió, el pati interior i el magatzem, estructures vinculades a l’antic port que són importants i que estan en un estat de degradació excessiu i que, per tant, necessiten d’esta inversió. “El projecte està en fase de contractació i és probable que s’adjudique passades les festes falleres tant la direcció de l’obra com l’obra en sí”, ha manifestat el primer edil.

“Sagunt és una ciutat portuària des dels seus orígens fa 2.500 anys, ja que el port ha contribuït a l’eixida del nostre producte i a l’entrada tant de producte com de civilitzacions que han fet de la nostra ciutat el que és hui dia i el que va ser en el passat, per la qual cosa hem de compartir el nostre patrimoni i la millor manera és fer-ho mitjançant un centre d’interpretació del mar”, ha conclòs l’alcalde.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt és seleccionada pel projecte Invest in Cities com una de les ciutats més atractives per invertir a Espanya

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here