Sagunt obrirà la temporada de platges el 12 de juny amb drons vigilaran el distanciament de seguretat

0
5318
Imatge de la platja de Sagunt

Sagunt també reforçarà la plantilla de Policia de Platges en 11 agents més per a garantir la seguretat i les normes establides per les autoritats sanitàries

La temporada de platges començarà a Sagunt el divendres 12 de juny. Així ho ha anunciat el regidor de Platges, Roberto Rovira amb l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i han explicat les diferents accions que es duran a terme per a obrir les platges a la ciutadania local i a qui visite la ciutat en els mesos d’estiu.

Per part dels departaments de Platges i de Policia Local, que dirigeix la regidora Natalia Antonino, qui també ha estat present en la roda de premsa, han valorat la data de començament d’este servici, avançant-lo així uns dies respecte a la temporada de 2019. «No hem pogut avançar-ho més perquè hem de garantir que tots els servicis que cal prestar estiguen en òptimes condicions». En primer lloc, ha explicat el regidor, la setmana pròxima es faran públiques una sèrie de normes per a la utilització de les platges com, per exemple, la utilització obligatòria del calçat en les passarel·les d’accés. Sobre els horaris per al bany, encara no s’ha definit, però conforme evolucione la situació s’aniran prenent determinades decisions.

En este sentit, tant el regidor delegat com l’alcalde han explicat que l’Ajuntament de Sagunt es va avançar al decret que va emetre la Generalitat pel qual es requeria d’un pla de contingència, ja que Sagunt ja n’està redactant un gràcies al comité de gestió del risc de la COVID-19. Este comité està format pels departaments de Platges, SAG, Turisme, Policia Local, Protecció Civil, Mobilitat Urbana, entre d’altres.

El que encara està per aprovar per la demarcació de Costes, segons ha explicat el regidor, és el Pla de Temporada, un document que presenta l’Ajuntament de cara a totes les instal·lacions de la platja. «Estem a l’espera que almenys a finals de setmana o a principis de la pròxima ja estiga aprovat», ha matisat el regidor.

D’altra banda, el regidor ha reiterat les paraules de l’alcalde amb el que respecta a l’estudi d’una solució tecnològica d’intel·ligència artificial per a controlar l’aforament i el distanciament social marcat per les autoritats i que competix garantir al consistori. Mitjançant uns drons es controlarà el nombre de persones que hi ha a les platges, a més es vigilarà que es guarden les distàncies de seguretat mínimes. L’empresa encarregada del projecte serà General Drons, la qual actualment gestiona el servici de dron de salvament. Esta informació servirà tant perquè la Policia de Platges puga controlar les aglomeracions com per al servici de salvament i socorrisme per a conéixer la saturació o no de les platges i del compliment de la normativa. Sobre este dispositiu, l’alcalde ha aclarit que els drons «no recolliran cap mena d’informació personal per reconeixement facial, sinó que estes dades s’utilitzaran únicament per a donar part de la situació a la Policia Local i als servicis de vigilància».

A més de tot això, Rovira, qui també és regidor delegat de la SAG, ha manifestat que ja s’estan fent treballs d’allisat i anivellat de les platges i que s’ha reforçat el servici de neteja, que es reforçarà conforme avance la temporada quan s’anuncie el Pla d’Ocupació aprovada pel consistori. En este sentit ha manifestat també que s’ha augmentat en 40 professionals l’equip de salvament i socorrisme entre coordinadors, patrons i socorristes.

Amb el que respecta a l’organització de la zona d’arena de les platges, el regidor ha volgut aclarir alguns dubtes. «Estem valorant la sectorització de la platja per a establir corredors d’entrada i corredors d’eixida si ho permeten els accessos, així com delimitar una zona d’uns 10 metres d’amplària en la riba per al passeig», ha explicat Rovira.

Sobre els documents de referència que ha llançat la Conselleria, el regidor ha afirmat que s’han tingut en compte les aportacions de Sagunt. «Insistirem molt en la protecció del medi ambient, ja que tenim zones d’especial protecció sobretot a les platges del nord, per la implantació del corriol camanegre, i, en este, sentit no ampliarem l’espai de platja per a no afectar la zona de seguretat de les dunes especialment protecció de la biodiversitat».

El regidor també ha informat que no es contempla, almenys fins ara, la parcel·lació de les platges. «Apel·lem a la responsabilitat dels usuaris ja que específicament a la platja del Port de Sagunt tenim aproximadament 100 000 metres quadrats de platja útil i mai no hi hem tingut una massificació excessiva», ha explicat Rovira. No obstant això, ha declarat que conforme avance la situació el comité de gestió del risc per la COVID-19 avaluarà el pla de contingència per si calguera prendre mesures addicionals. En este sentit ha manifestat que donades les indicacions del Ministeri i com que la zona de costa del Grau Vell no està dins del catàleg que marca la institució sobre platges, no estarà permés el bany en la zona sud del port comercial.

També ha comunicat que actualment s’estan realitzant labors de manteniment dels rentapeus de la platja del Port de Sagunt per encàrrec de l’Agència Valenciana de Turisme.

Sobre tota esta labor que s’està realitzant des dels diferents departaments, Rovira ha volgut agrair l’esforç i el treball del personal de l’Ajuntament ja que han demostrat que existix una bona coordinació entre tots. «Això es reflectix en que tenim una de les millors platges d’Espanya i que vam ser guardonats com la platja més segura d’Espanya i volem tornar a ser-ho, precisament perquè l’Ajuntament invertix en qualitat, en formació del seu personal, en quantitat d’efectius», ha explicat el regidor. A més, ha recordat que no moltes ciutats tenen un servici de salvament i socorrisme de manera directa ni una excel·lent plantilla de Policia de Platges com Sagunt, per això «hem d’estar orgullosos dels departaments implicats a les platges de la ciutat».

Reforç del personal de Policia de Platges

La regidora de Policia Local i de Turisme, Natalia Antonino, ha informat que es reforçarà la plantilla de Policia de Platges en 11 agents més per a garantir la seguretat i les normes establides per les autoritats sanitàries. Este servici que any rere any garantix la seguretat a les platges del municipi, patrullarà per la platja del Port de Sagunt, així com pel passeig marítim, i una patrulla de seguretat ciutadana reforçarà a la Policia de Platges en el nucli d’Almardà.

«Cal destacar la col·laboració i planificació que s’ha tingut sempre des de Policia Local tant amb el servici de salvament i socorrisme com amb eixa intel·ligència artificial per a aconseguir ser una de les millors i més segures platges d’Espanya», ha declarat la regidora.

Amb el que respecta al Turisme, la regidora ha manifestat que «continuarem donant difusió a les nostres platges, recordant les banderes de qualitat o els punts accessibles per a continuar sent una ciutat viva que sempre ha donat servici a la ciutadania» i ha posat l’accent en el dron d’intel·ligència artificial «com a element diferenciador per a posar a la nostra ciutat a l’avantguarda del turisme segur i per a donar major promoció al nostre producte perquè eixos hostalers i hotelers del municipi puguen pal·liar la greu situació que ens ha portat esta pandèmia».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí