Sagunt obri al servei públic la seua Oficina Municipal d’Habitatge

0
1095
El regidor Quico Fernàndez, a les portes de l'Oficina d'Habitatge de Sagunt.

Està situada en les oficines de la Gerència i l’atenció al públic serà tots els dimarts i dijous de 9.00 a 13.00 hores

L’Oficina Municipal d’Habitatge de Sagunt inicia a partir d’aquest dimarts el seu funcionament i atenció al públic amb l’objectiu d’informar, assessorar i tramitar tot el relacionat amb qüestions d’habitatge, així com treballar en la promoció d’habitatge social, entre altres funcions. Esta oficina, l’horari d’atenció de la qual al públic serà tots els dimarts i els dijous de 9.00 a 13.00 hores, s’ha situat en les oficines de l’antiga Gerència d’AHM en el Port de Sagunt.

En este sentit, un dels serveis que prestarà esta oficina serà el de centralitzar totes les funcions que, fins ara eren gestionades des del departament de Serveis Socials, Urbanisme i Alcaldia. També es durà a terme la coordinació i la cooperació amb tots els organismes que tenen alguna relació en matèria d’habitatge, especialment, la pròpia Conselleria d’Habitatge a través del seu organisme, l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, i també la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), amb la qual s’ha signat un conveni per a la disposició d’habitatges per a persones i famílies amb esta necessitat.

D’altra banda, l’oficina actuarà com una finestreta única, per a facilitar a la ciutadania la informació, l’assessorament i la tramitació en tot allò que puga estar relacionat amb l’habitatge, com per exemple desnonaments, passant per la tramitació i assessorament en matèria d’hipoteques, l’accés de les persones al parc públic d’habitatges, la intermediació comunitària i tot allò que afecta este servei. A més, es treballarà en la promoció d’habitatge social, tant l’adquisició com la gestió i la promoció de sòl públic municipal per a la construcció d’habitatges socials. «Estem molt lluny d’Europa i cal incidir en el mercat de l’habitatge de manera que siga més assequible en qualsevol dels règims» ha explicat el regidor d’Habitatge, Quico Fernández.

A causa de la situació sanitària provocada per la COVID-19 l’atenció serà sempre amb cita prèvia, la qual s’haurà de gestionar a través de l’agenda de cites del web de l’Ajuntament de Sagunt. Així mateix, actualment ja està a la disposició de qui requerisca el servei, la tramitació de lloguers en diferents modalitats, tant per a joves com per a famílies afectades per la Covid que hagen perdut el treball i necessiten mantindre l’habitatge o accedir a una nova.

Quico Fernández ha declarat: “Hui, dia 1 de juny, posem en funcionament l’oficina municipal d’habitatge de Sagunt. És, precisament, una oficina municipal, no una oficina de la Conselleria que s’haja posat en marxa per la signatura del conveni Xaloc, sinó que, com es recordarà, és un projecte que vaig anunciar a l’inici de l’actual legislatura i que seguix el model d’altres ciutats com és el cas d’Alzira, la Vall d’Uixó, i no moltes més. La veritat és que portem un cert retard en la política de gestió de l’habitatge”.

Igualment ha agraït la col·laboració del departament de Serveis Socials: “del seu regidor delegat i, especialment de la seua cap de secció, que des del principi han estat ajudant i posant el seu bon saber fer perquè l’oficina fóra una realitat. Esta serà una de les grans novetats de la present corporació i, evidentment, respon a la necessitat de prestar un servei integral en un tema tan essencial con és l’habitatge. Un dret bàsic per a tots els ciutadans”, ha afegit.

“Jo, a nivell personal, al llarg de tots estos anys, primer com a regidor d’Urbanisme i, sobretot, com a alcalde, he pogut conéixer de primera mà el drama que per a moltes persones suposa la pèrdua d’un habitatge o el fet de no poder accedir en règim de propietat o de lloguer. Per este motiu, no volia acabar la meua aportació a la nostra ciutat sense la creació d’un servei que és absolutament necessari i crec que esta oficina serà, definitivament, el servei que molts ciutadans estan esperant”, ha explicat Fernández.

Tal com ha explicat el regidor d’Habitatge i Urbanisme, l’organització d’esta oficina, que encara no està completa, estarà dotada amb un tècnic d’administració general, un arquitecte, un treballador social i un administratiu. «És un organigrama que anirem completant a mesura que anem ampliant les competències», ha indicat el regidor d’Urbanisme.

“En definitiva, crec que és un gran dia perquè Sagunt mereix un servei d’estes característiques. Des d’ara, els ciutadans disposaran de la capacitat de poder veure garantit un dret bàsic, constitucional, que és el de l’habitatge digne per a tots i per a totes”, ha finalitzat Quico Fernández.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here