Sagunt no exigirà la reserva d’aparcament als hotels que s’instal·len als centres històrics

0
1120
Una empresa pretén fer un hotel a l'antic Palau del Duc de Gaeta

Des de l’ajuntament es defensa la mesura -aprovada per unanimitat excepte per Iniciativa Porteña- com una forma de facilitar les inversions en la ciutat

Sagunt no exigirà la reserva d’aparcament a les instal·lacions hoteleres dels centres històrics, denominades ZR/Z0, tant de Sagunt com del Port de Sagunt. Així es va acordar dijous passat 31, en la sessió plenària ordinària d’octubre, amb els vots a favor del PSPV, Compromís, PP, Ciudadanos i Vox, i l’abstenció d’Iniciativa Porteña.

Es tracta d’una modificació de l’ordenança reguladora per a facilitar la ubicació d’instal·lacions hoteleres en una construcció preexistent que es rehabilite o restaure en zones de Sagunt on en la pràctica no es poden complir les reserves d’aparcament per no haver-hi la possibilitat d’aparcament subterrani o lateral, ni tampoc d’alternatives. Estes zones corresponen a Sagunt, en concret a Ciutat Vella i altres carrers com de la Rosa o Camí Reial, etc., i al Port de Sagunt al barri La Marina i altres àrees més antigues.

L’objecte de l’expedient de planejament urbanístic no és eximir de la reserva obligatòria d’aparcaments a l’ús hoteler en general en el municipi, sinó, en concret de l’exempció de l’exigència d’esta reserva a aquelles categories d’immobles que, per les restriccions lògiques derivades d’una protecció patrimonial molt més intensa que la resta, tenen majors limitacions d’implantació efectiva de l’ús hoteler que altres immobles amb tipologia edificatòria diferent.

Segons recull l’expedient, un dels motors importants d’incentiu inversor privat per a la rehabilitació i restauració d’immobles constitutius del patrimoni arquitectònic i cultural actual d’este municipi, i que es troben en molts casos en un avançat estat de degradació i d’abandó, consistent en la rehabilitació d’este immoble per a l’ús hoteler, patixen l’obstacle insalvable derivat de l’exigència fixada en el marc normatiu actual de fer efectiva una reserva obligatòria d’aparcament en la proporció d’una plaça per cada 100 m² construïts d’instal·lació total, havent-se de complir també un mínim d’1 plaça per cada 3 habitacions. Esta exigència inviabilitza la inversió en un percentatge molt considerable d’immobles en la Zona Residencial ZR/Z0.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La heces salvan vidas en Sagunt, y antes ya lo hacían en Alzira

A més, s’assegura que no pot quallar la inversió en un altíssim percentatge de casos i té efectes molt negatius en comportar que no s’invertisca en la rehabilitació/restauració de valors patrimonials que es troben en un avançat estat de degradació i abandó. És per això pel que es donen instruccions que s’inicien els tràmits de l’oportú expedient per a la no subjecció de les illes de cases amb qualificació ZR/Z0 a l’estàndard de places d’aparcament obligatori quan es pretenga la implantació d’un ús hoteler en una construcció preexistent que es rehabilite o restaure.

Per tot això, el Ple ha aprovat definitivament la documentació que ha sigut objecte d’informació pública, consistent a donar una nova redacció a part de l’article 10 de les normes urbanístiques del PGOU de Sagunt en el qual passarà a dir «aquells edificis de servici al públic que es destinen a l’allotjament temporal, considerant residències, edificis anàlegs, càmpings, així com activitats complementàries com restaurants, botigues, perruqueries, piscines, magatzems, garatges, etc., la reserva d’aparcament serà d’1 plaça per cada 100 m² construïts, havent-se de complir un mínim d’1 plaça per cada 3 habitacions, quedant exceptuades d’esta exigència la implantació de l’ús hoteler en les illes de cases amb qualificació ZR/Z0, allí on este ús siga urbanísticament admissible».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here