L’Ajuntament de Sagunt apunta a un ‘tanc de tempestes’ per solventar les inundacions de l’Avinguda Mediterrani

0
337
Les inundacions afecten a l'avinguda de la costa

La regidora d’aigües afirma que les inspeccions del canal han determinat que les filtracions que pateix no són de la xarxa municipal sinó de pous cecs propers

L’Ajuntament de Sagunt i Aigües de Sagunt busquen solucions per a la problemàtica del canal de l’avinguda Mediterrani que provoca inundacions amb les fortes pluges. A causa de les dificultats de la intervenció la regidora d’Aigües, Roser Maestro, ha apuntat que la solució que més cos està agafant la construcció d’un ‘tanc de tempestes’ que suposaria una inversió de 2.264.000 euros.

Ajuntament i empresa expliquen que este tanc es realitzaria en dues fases i tindràcapacitat per a emmagatzemarfins a 3.600m³. Este projecte, assegura Maestro, “sí que és la nostra intenció que puga estar projectat i pressupostat, al menys en una primera fase, perquè estimem que serancom a mínim dues, l’any 2018″, i que es finançaria amb el pressupost d’Aigües de Sagunt.

La regidora assegura que esta problemàtica és un dels temes “més candents que s’ha generat amb determinades publicacions en mitjans i xarxes sobre el canal de Ciudad mar. Definir una competència clara sobre este tema seria complicat perquè entraria en una concurrència entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, així comamb Costes. No obstant açò, entenem que, atès que va ser construïda i mandatada per l’Ajuntament de Sagunt en el seu moment i respon a una problemàtica social real, és la nostra obligació cercar solucions pertinents perquè no acabe en un problema de majoràmbit”.

Filtracions

La regirdora també ha parlat sobre les possibles filtracions d’aigües residuals o fecals i ha negat la seua vinculació a la xarxa municipal de clavegueram. Maestro explica així que “un equip tècnic de l’Ajuntament i el personal d’Aigües de Sagunt han fet anàlisis sobre este tema i seguimfent-ho, amb instal·lació de càmeres i altres mesuradors molt tècnics com per a poder precisar-los, i fins hui no s’han trobat resultats que açò puga provindre de la pròpia xarxa municipal”.

L’explicació de Maestro respecte a les causes del problema, segons informes tècnics, és que el canal d’aigües pluvials rep les filtracions del nivell freàtic provinents de pous cecs pròxims a la zona. És per açò que en barrejar-se estes filtracion samb les aigües pluvials s’acumulen en el canal “per falta de solucions en el moment de la seua construcció”, assegura la regidora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here