Sagunt mostra la seua preocupació davant la possible nova delimitació del malecó de Menera

  0
  3077
  Quico Fernández, alcalde de Sagunt

  El regidor d’Urbanisme, Quico Fernández, ha mostrat la seua preocupació després de la reunió mantinguda amb la Demarcació de Costes sobre la situació actual del malecó de Menera.

  Tal com explica Fernández, el Ministeri té la intenció de fer una nova delimitació del Domini Públic Marítim Terrestre en el terme de Sagunt, alguna cosa que considera “un fet no gaire responsable tenint en compte l’historial de l’actuació de la Demarcació de Costes a la nostra ciutat i després de la sentència del Suprem en la qual l’Ajuntament va guanyar la defensa de la seua postura”.

  “Hem de recordar que la Demarcació de Costes va delimitar de manera arbitrària la línia marítim terrestre en què afecta el malecó sense seguir el procediment que està establit per a separar allò que no és Domini Públic Marítim Terrestre del que sí que és. Amb la iniciativa de Compromís, i pràcticament en l’últim moment, des de l’oposició aconseguim que l’Ajuntament plantejara una sèrie de recursos contra esta delimitació i contra altres aspectes. Finalment, els recursos han prosperat i la delimitació que havia fet costes ha sigut anul·lada perquè suposava un perill extraordinari per a la nostra ciutat tenint en compte que els propietaris presumptes del malecó ens reclamaven pràcticament 100 milions d’euros”, aclarix el regidor. A més afig que tant la Demarcació de Costes, com la Conselleria i l’Autoritat Portuària en el seu moment van girar l’esquena a l’Ajuntament derivant les seues responsabilitats en ell enfront d’esta demanda, per la qual cosa “no tenim uns precedents positius com per a fiar-nos de l’objectivitat i lleialtat de la Demarcació”.

  El regidor ha declarat que, si la intenció és moure la línia marítim terrestre, es faça seguint amb el procediment que està legalment establit i assegura que estaran absolutament pendents del projecte per a comprovar que així siga. Fernández considera que, en lloc d’això, el que hauria de fer el Ministeri “és expropiar, dins del Domini Públic Marítim Terrestre, les parcel·les que siguen de propietat privada i deixar este tros net a la disposició de tota la ciutadania. Que el malecó passe a ser públic i que es plantege un projecte de recuperació d’este espai magnífic per a tota la ciutat i no deixar que ens trobem de nou davant una demanda d’expropiació. És deslleial i irresponsable”.

  Quico Fernández ha conclòs destacant que “al marge de les iniciatives que es puguen fer en l’àmbit administratiu, vull deixar constància de la nostra disconformitat i, evidentment, del nostre posicionament contundent per a defensar els interessos públics i de la nostra ciutat”.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí