Sagunt mantindrà el mural amb suport als condemnats d’Altsasua: “no anem a tolerar cap censura”

0
1359
El mural d'Elías Taño està pintat sobre les parets del Mercat de Sagunt

El regidor Guillermo Sampedro (EU) per a qui el PP demanava la dimissió ha afirmat assegura que els intents de censura “són més propis d’altres temps”

“Els intents de censura del mural són més propis d’uns altres temps. Al PP no solament li molesta una frase del mural, li molesta l’obra en general per la multitud de missatges contraris al seu ideal conservador”. Així s’ha expressat el regidor de Joventut i Temps Lliure de Sagunt, Guillermo Sampedro (EUPV) després de les crítiques del PP pel missatge de suport als presos d’Altsasua del mural pintat per Elías Taño dins del concurs ‘Més que Murs’ promogut per l’Ajuntament de Sagunt, i per la qual cosa els populars demanaven la dimissió de Sampedro.

Des d’Esquerra Unida a més s’afirma que la petició del PP “respon a una campanya de distracció per a evitar que es parle de la seua implicació en la trama Gürtel”. Des de la formació d’esquerres apunten que “açò no és més que una cortina de fum per a evitar que es parle, tal com arreplega la sentència de l’Audiència Nacional, del fet que el PP de Sagunt va finançar part de la seua campanya electoral de 2007 a través de la trama Gürtel”, ha assegurat.

Sampedro a més a més desgrana els missatges del mural d’Elías Taño. “Fa referència a una sèrie de reivindicacions, com el feminisme, els drets LGTBI i les qüestions de gènere com la diversitat sexual, els drets dels/as treballadors/as, la defensa dels moviments indígenes, la cultura valenciana (fixeu-vos que apareix un dimoni d’un correfoc i un tabaleter), la necessitat de intergeneracionalidad entre majors i joves, la solidaritat amb els refugiats. També inclou una al·legoria a les places dels pobles, perquè tinguen activitat i vida, un missatge de CIE’s NO, i una denúncia dels últims bombardejos de l’estat d’Israel sobre la població civil de Palestina. A més de l’opinió de l’artista sobre el cas Altsasua. El mural és reivindicatiu, però en positiu, a través de les seues figures i colors, i també a través dels seus missatges, com el de ‘un món on caben molts mons’ i altres”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Font de la Figuera detecta un positiu per COVID-19 en una treballadora

Finalment, el regidor d’EUPV de Sagunt ha deixat clar que des del Festival d’Art Urbà “li donem sempre la màxima llibertat artística i creativa als artistes i muralistes, com no pot ser d’una altra manera”. Conclou d’esta forma que “baix cap concepte” llevaran el mural, per què “EUPV no tolerarà cap censura”.

Fragment del mural de Sagunt amb la inscripció “Altsasukoak aske!”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here