Sagunt licitarà per tercera vegada el pavelló esportiu que es va projectar en 2009 i ja s’ha retardat 10 anys

0
905
Estat en el que es troba el pavelló de Sagunt amb les obres paralitzades

L’Ajuntament de Sagunt torna a licitar les obres de finalització del pavelló esportiu SUNP VI amb finançament de la Generalitat i el Consistori

L’Ajuntament de Sagunt torna a posar en marxa la licitació per a adjudicar les obres de finalització del pavelló esportiu SUNP VI, situat a la urbanització al costat del cementeri del Port de Sagunt i el barri San José. La Junta de Govern ha aprovat este divendres els plecs de prescripcions tècniques i clàusules administratives particulars que regiran l’adjudicació del contracte amb un pressupost de 3.204.697 euros. Esta inversió es finança amb fons de la Generalitat Valenciana (2.138.171 euros) i de l’Ajuntament de Sagunt (1.066.526 euros). El termini d’execució previst per a les obres és de 18 mesos més el temps necessari per a la tramitació i obtenció de les autoritzacions necessàries. Es publicarà l’anunci de licitació en el perfil del contractant i es donarà el trasllat a les Conselleries competents.

El regidor en funcions de Contractació, Pepe Gil, ha recordat que este és un projecte que va començar en el 2009, que va ser dotat econòmicament i que ha hagut de passar «per una sèrie de problemes importants per a anar dotant-lo i solucionar els problemes administratius que hi havia sobre este tema».

El 25 de setembre de 2009 es va autoritzar el finançament amb càrrec al Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva (PIP) en municipis de la Comunitat Valenciana del Consell, la despesa del qual assumia la Generalitat Valenciana en 2.370.000 euros l’any 2010 i 1.030.000 euros l’any 2011.

Any i mig més tar, el 13 d’abril del 2011, es va adjudicar a l’empresa ELECNOR, SA el contracte per import de 3.161.016 euros IVA inclòs. El 26 d’octubre de 2012, la Junta de Govern Local va acordar aprovar la modificació segona del projecte i segona pròrroga del contracte d’obra inclòs en el PIP que va suposar un increment de l’import de l’obra de 190.810 euros. Finalment el 9 d’abril de 2013 s’adoptava la Resolució d’Alcaldia en virtut de la qual s’estimava la sol·licitud de suspensió del contracte d’obra amb l’empresa ELECNOR SA.

Ja amb el canvi de govern en 2015 (passant de ser del PP a de Compromís amb PSPV, EUPV i ADN Morvedre) Gil explica que el 10 de febrer de 2017 es va aprovar la sol·licitud de cofinançament del projecte amb un import de 363.000 euros. En la sessió celebrada el dia 1 de setembre de 2017 es va acordar aprovar la resolució del contracte amb l’empresa ELECNOR SA. El 23 de novembre de 2017 es disposa de l’informe del servei d’espectacles no posant cap impediment a l’execució de l’edifici, en el qual es condiciona l’atorgament de la llicència prèvia a l’obertura a l’adopció de les mesures reflectides en l’informe.

El 20 d’abril del 2018 es va aprovar l’adjudicació del contracte d’obra inclòs en el PIP a l’empresa LLEVANTINA INGENIERIA I CONSTRUCCIÓ SL. Però el regidor apunta que «l’empresa, després d’estudiar el projecte ens va dir que no podia fer-ho amb eixos diners, o que no volia fer-ho, i ens vam veure obligats a rescindir el contracte amb esta empresa». Així mitjançant acord de la Junta de Govern Local el 22 de febrer del 2019 es deixava sense efecte el contracte per mutu acord.

«A partir d’ací, vam tornar a fer la valoració econòmica del projecte i ens van dir que feia falta aproximadament 1.063.000 €, per això, en l’aprovació de pressupostos, dotem de 700.000 € més al projecte, que han vingut sobre la base d’un préstec que hem demanat, i això ha permés aprovar els plecs per a poder licitar les obres del pavelló”, explica Pepe Gil.

El regidor ha agregat que “les obres duraran aproximadament 15 mesos, i això permetrà que estiguen acabades abans del dia 31 de desembre de 2020”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí