Sagunt ja forma part de la Ruta dels Ibers

0
2747
Imatge del Castell de Sagunt

Esta inclusió permetrà participar en la difusió i promoció del patrimoni iber de la ciutat junt amb altres localitats valencianes

Sagunt ja forma part de la Ruta dels Ibers de la Diputació de València. Esta inclusió permetrà participar en la difusió i promoció del patrimoni iber de la ciutat junt amb altres localitats valencianes. A més, l’Ajuntament de Sagunt rebrà una subvenció de 15.000 euros per a invertir en la millora del patrimoni d’este període històric.

La Ruta està formada pels jaciments més significatius de la província, coordinats pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València, entre els quals destaca el Puntal dels Llops d’Olocau, el Tòs Pelat de Montcada, El Castellet de Bernabé i el Tossal de Sant Miquel de Llíria, La Bastida de les Alcusses de Moixent o Castellar de Meca, a Aiora, entre d’altres.

Segons l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, esta és “una molt bona notícia perquè posa en valor la gran importància del patrimoni iber de la ciutat i suposa un esglaó més en la projecció i la consolidació del patrimoni local en el camí que ens ha de portar a la presentació de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat”. Fernández finalitza dient que és “incomprensible que encara no formaren part de l’itinerari iber junt als principals jaciments valencians”.

Arse/Saguntum va ser una de les ciutats ibèriques més importants del Mediterrani, sobretot a través dels intercanvis comercials del seu antic port, el Grau Vell, documentats des del segle VI a. de C. Hi ha testimonis històrics de contactes culturals amb les civilitzacions més importants d’aleshores, com la grega, fenícia, púnica i romana. A més, el taller d’encunyació de monedes d’Arse va ser el primer de la península ibèrica gràcies a la rellevància del comerç marítim. També cal assenyalar la importància del recinte emmurallat de la ciutat ibèrica, situada a la part oest de la muntanya del castell, que va rebre el setge d’Anníbal i el posterior inici de la Segona Guerra Púnica (218 aC.).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here