Sagunt invertirà 523.000 euros en la reparació urgent del pont d’accés al polígon industrial químic

0
1928
El pont de Sagunt data de l'any 2005

El projecte ha detectat deficiències en l’estructura del pont que hauran de ser reparades, per la qual cosa la Junta de Govern ha declarat d’urgència la tramitació de l’expedient de licitació de les obres

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat el projecte de reparació d’aparells de suport i dels danys causats pel moviment del tauler del pont d’accés al polígon químic del Port de Sagunt, així com declarar la urgència de la tramitació de l’expedient de licitació per a adjudicar les obres. Este projecte, encarregat l’any passat per l’Ajuntament de Sagunt, ha detectat deficiències en l’estructura que segons el departament de Manteniment requerixen una actuació urgent. El termini previst per a l’execució de les obres és d’entre tres i cinc mesos una vegada complits els tràmits per al seu inici.

Segons el delegat de Manteniment, Pepe Gil, l’obra consistirà a «alçar cadascuna de les bigues del pont per a poder recol·locar els sistemes de subjecció que tenen tots els ponts per a així garantir el seu bon funcionament».

Com indica el projecte de reparació, des de 2014 s’han detectat anomalies consistents en el desplaçament del tauler del pont en el seu extrem nord; desplaçaments d’importància principalment en els dos primers suports de l’estructura, així com un desplaçament de les plaques de suport de les bigues, entre d’altres. Estes deficiències es manifesten en la part superior del pont en trencaments de paviments, desconnexions de baranes i moviments de les barreres de formigó. Estos danys poden haver-se produït per una execució inadequada de l’obra, que es va acabar al maig de 2005, o per falta de manteniment. A més, Pepe Gil ha manifestat que des del departament d’Urbanisme s’està investigant la possibilitat de reclamar a la constructora o a qui corresponga si hi ha algun tipus de responsabilitat per a poder actuar.

El projecte de reparació xifra en quasi 523.000 euros la reparació del pont, que segons el regidor ja estan consignats en la proposta de pressupost de 2020, de manera que en el moment en què estes’aprove s’iniciarà el procés de contractació de la reparació del pont.

L’obra consistirà en la reparació d’aparells de suport i danys causats pel moviment del tauler del pont i les actuacions de reparació i mesures correctores que permeten frenar el moviment del tauler i restituir l’estat dels elements danyats.

Esta infraestructura ha patit diferents anomalies des de la seua construcció, «entre altres problemes, el pont compta amb una vorera tancada perquè, en algun moment, des de l’ajuntament es va decidir que passara una canonada que ix de la dessaladora i que alimenta una de les empreses del polígon», compte el regidor.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí