Sagunt introdueix 20 ànecs en la Marjal d’Almardà-Almenara

0
829
Els ànecs són de l'espècie coll verd

Els 20 collverds provenen del Centre de Recuperació de Fauna de El Saler

L’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista Agró han soltat 20 ànecs este matí en la marjal d’Almardà-Almenara. Es tracta d’una iniciativa plantejada pel president de la Federació de Penyes Port Sagunt, en la qual els penyistes han decidit no participar, tal com ho van anunciar en assemblea.

En concret, s’han reintroduït un total de 20 collverds orfes que provenen del Centre de Recuperació de Fauna “La Granja” de El Saler. A més de la solta, s’ha realitzat una visita guiada per les rodalies de la Casa Penya.

A l’activitat han assistit l’alcalde accidental, Pepe Gil; la regidora de Festes, Assumpció Moll; i el regidor de Medi Ambient, Enric Ariño. A més, en la solta d’ànecs han estat presents altres membres de l’Equip de Govern com el regidor d’Educació i Cultura, José Manuel Tarazona; i la regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro.

Pepe Gil ha assegurat que “ha sigut un acte molt emotiu perquè, realment, veure com els animals tornen al seu ambient i ixen volant ha sigut molt emotiu”. A més, l’alcalde accidental ha agraït el treball d’aquells que han col·laborat en l’activitat, la qual considera “una molt bona idea que si pensem que puga continuar farem que continue”. Quant a la decisió dels penyistes de no participar, Gil ha explicat que “entenem que es decidira una postura en l’assemblea i la gent de les penyes, tant el president, el secretari i la resta, han fet el que havien de fer senzillament, aquella que l’assemblea deia. Però, l’ajuntament no podía suspendre este acte. Per tant, entenem la postura d’alguns membres de la federació de penyes, i agraïm que, en el seu moment, hagen col·laborat”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt homenatjarà la memòria de quatre saguntins morts al camp de concentració de Mauthausen

D’altra banda, la regidora de Festes ha declarat que “estem molt contents des de l’ajuntament. Ha sigut un acte molt participatiu ja que han assistit molts xiquets i molt emotiu en veure a tots els ànecs volar en llibertat en el seu entorn”. Moll ha agraït la participació del Centre de Recuperació de Fauna del Saler, així com als voluntaris que han ajudat a dur a terme esta iniciativa i a tots els assistents. Finalment, la regidora ha manifestat el seu desig de donar continuïtat a esta solta d’ànecs al seu entorn natural i així “recuperar tradicions de la nostra ciutat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here