Sagunt insta l’Autoritat de Transport Metropolità de València la implantació d’un servei directe al Campus de Burjassot


0
2925
Guillermo Sampedro, portaveu d'EUPV a Sagunt.

La proposició presentada pel grup Esquerra Unida va ser aprovada per unanimitat

L’Ajuntament de Sagunt sol·licitarà a l’Autoritat de Transport Metropolità de València l’estudi i implantació d’un servici directe des de la ciutat de Sagunt fins al Campus de Burjassot. Esta iniciativa va ser aprovada per unanimitat pel ple de la Corporació Municipal a conseqüència de la moció presentada pel portaveu d’Esquerra Unida, Guillermo Sampedro.

Segons expressa la moció, els servicis públics han de respondre a les necessitats de la ciutadania i han de girar sobre els principis d’igualtat i equitat. Per tant, estes han de ser de qualitat, universals i accessibles.

En 2018, Sagunt va aprovar adherir-se a l’Autoritat Metropolitana de Transport, qüestió ratificada al març de 2019. Així mateix, esta autoritat és l’encarregada de garantir un servici de transport adequat a les necessitats de la ciutadania. No obstant això, any rere any es pot observar com els nostres jóvens han d’invertir un mínim d’una hora per trajecte o bé utilitzar els seus vehicles privats per a poder acudir al campus de Burjassot. Esta és una necessitat per a la nostra joventut, que hauria d’acudir de la forma més còmoda i segura a les seues classes.

Cal assenyalar que esta no ha sigut una reivindicació nova, són anys advertint la falta d’este servici i sol·licitant-lo a les administracions competents.

Segons l’acord municipal, vivim en un temps en què es fa imprescindible apostar per la defensa del medi ambient prioritzant el transport col·lectiu davant de l’individual, per això, és de vital importància que s’articule una xarxa de transport col·lectiu prou àmplia i amb una freqüència de pas que cobrisca les necessitats de les ciutadanes i els ciutadans.

Per tot això el ple de l’Ajuntament de Sagunt ha acordat, en primer lloc, instar l’Autoritat de Transport Metropolità de València l’estudi i implantació d’un servici directe des de la ciutat de Sagunt fins al Campus de Burjassot. En segon lloc, instar també el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a un repartiment just dels fons dedicats a la mobilitat, per a així poder teixir una xarxa de transport metropolità que permeta reduir l’ús del vehicle privat fent així de la nostra àrea metropolitana una àrea més verda i segura.
Finalment es va aprovar també donar trasllat d’estos acords a l’Autoritat Metropolitana de Transport de València i al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here