Sagunt impulsa una iniciativa pilot de bicicletes de lloguer sense estacions fixes

0
1194
El projecte compta amb unes 350 bicicletes

L’experiència pilot s’iniciarà una vegada que l’Ajuntament de Sagunt tinga clar el conveni amb l’empresa explotadora

El departament de Mobilitat Urbana de Sagunt està treballant amb una proposta de bicis de lloguer que compta amb un pressupost de 200.000 euros per a la seua posada en funcionament i per la qual ja es compten amb 350 bicicletes.

No obstant des de l’ajuntament apunten que «els estudis previs ens han fet dubtar de l’èxit del sistema tradicional basat en bases fixes i per açò estem pensant en sistemes alternatius”. Expliquen que fa mesos va establir contacte amb l’ajuntament un grup empresarial amb l’intenció de fer una experiència pilot basada en un sistema de bicicletes de lloguer sense bases, o free-floating.

La regidora responsable, Roser Maestro, vol aclarir que “en cap cas les bicicletes se soltaran lliurement al carrer, sinó que s’està treballant en un conveni que arreplegue les obligacions i els drets tant de l’empresa explotadora, com de l’Ajuntament i els usuaris, i fins que este conveni no es tanque i siga favorable per a totes les parts l’experiència pilot no iniciarà”. La regidora afig que, quan arribe el moment, “és cert que les bicicletes podran reservar-se mitjançant una app i que les bicis estaran lliures per la ciutat, però treballem també en unes normes de bon ús que seran obligatòries per als usuaris”.

En tot cas, Maestro ha volgut indicar que “parlem d’una experiència pilot, el sistema estarà en funcionament 3 o 4 mesos i posteriorment les bicicletes es retiraran per a avaluar el sistema i decidir quin camí seguir en este ajuntament referent a les bicicletes de lloguer”. Des del departament de Mobilitat Urbana es vol concloure incidint que “l’experiència pilot no tindrà cost algun per a l’ajuntament i que, en tot cas, serà l’empresa la responsable de tot el que ocórrega relacionat amb esta, com a casos de vandalisme, robatori de bicicletes, bicis mal estacionades, etc”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí