Sagunt iniciarà en març els treballs d’adequació final de les séquies del Rei i Gabau

0
1424
L'actuació es realitza entre el Consell Agrari i AE Agró.

L’actuació està a càrrec del Consell Local Agrari amb la col·laboració de l’associació ecologista Agró

El mes vinent de març començaran els treballs d’adequació final de les séquies del Rei i Gabau, donant per finalitzat el projecte d’adequació i control dels canyars de l’espècie invasora Arundo donax, que es va dur a terme el mes de desembre gràcies a l’aportació municipal i la subvenció rebuda per a l’aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes, en el marc del programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Tot això mitjançant un contracte de servicis per un import de 17.617,60 € (IVA inclòs).

La presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada, ha assenyalat que ahir van mantindre una reunió amb l’associació ecologista Agró, «encaminada a buscar la seua col·laboració i mantindre un contacte continu, com ja el mantenim en moltes ocasions, per al manteniment de la zona de les séquies de Gabau i del Rei, en la qual s’ha treballat este passat any, i en la qual estem col·locant encara geotèxtil i acabant algunes tasques com el tancat dels braços que eixen de les séquies perquè no siguen perillosos i millorar l’estètica de l’entorn». En este esentit, s’ha demanat la col·laboració a l’associació per a mantindre la cura de la zona «encara que des del primer moment en què els convidem a recórrer estes obres, tant amb l’alcalde com amb totes les persones que érem allí, ja es van oferir, i el que hem fet és agafar eixa mà estesa. Al final l’administració pública sola no pot i si anem de la mà és més fàcil aconseguir els objectius», ha destacat Quesada.

En esta fase final es procedirà a col·locar 3.000 m² de geotèxtil que cobriran les superfícies de canyís esbrossades i descobertes; s’instal·larà una barrera flotant de dimensions adequades en la séquia del Rei, en la intersecció amb la séquia que transcorre pel camí Corral del Batle, per a la recollida d’envasos i altres restes que degraden la qualitat de les aigües i de l’ecosistema i, finalment, s’instal·laran tanques lleugeres en els desguassos de la séquia de Gabau, per a dotar de seguretat l’accés i millorar l’entorn paisatgístic.

En este sentit, ahir el Consell Local Agrari es va reunir amb l’associació ecologista Agró en els voltants de la Casa Penya, arribant a un acord de col·laboració conjunta amb la finalitat de dur a terme el manteniment continu de la zona d’actuació, per a controlar l’emergència d’Arundo donax, retirar els envasos i altres residus acumulats en la barrera flotant i fer tasques amb el voluntariat de manteniment general. Gràcies a esta labor de guaita i custòdia, es podrà aconseguir l’objectiu fixat de manteniment i conservació de l’espai natural sobre el qual s’ha actuat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí