Sagunt inicia la pintada de pictogrames als passos de vianants per millorar la integració de persones amb TEA

0
767

El CEIP Maestro Tarrazona ja compta amb pictogrames en els passos de vianants

L’Ajuntament de Sagunt ja ha iniciat la implantació de pictogrames en passos de vianants de la ciutat. Dissabte passat 7 de març va tindre lloc la primera pintada organitzada pel departament de Mobilitat Urbana i d’AVOCAM amb la presencia del regidor de Mobilitat Urbana, Javier Raro, de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i de membres de la Corporació municipal.

Es tracta que els passos de vianants amb pictogrames formen part d’un projecte municipal que convertisca la ciutat en un espai accessible i amigable per a tots i totes, especialment en aquest cas per a les persones amb autisme i trastorn generalitzat del desenvolupament.

Javier Raro considera este projecte «molt positiu per a la ciutat, ja que els pictogrames ajudaran principalment a xiquets amb autisme a creuar o a sentir-se més segurs en els encreuaments de carrers». A més, Raro ha assegurat que este projecte, «que ja l’hem portat a les piscines municipals també, en este cas el portem a la via pública en els passos de vianants i hem triat esta ubicació perquè és a la porta de l’associació AVOCAM i del col·legi Maestro Tarrazona que compta amb una aula CIL especialitzada en xiquets amb autisme i altres discapacitats. Després ho portarem a la resta de col·legis de la localitat i a les avingudes principals perquè els pictogrames estiguen en tota la ciutat».

Darío Moreno ha assegurat que amb esta acció «hem donat un pas cap a una ciutat més inclusiva, que és una de les principals línies que treballem des de l’Ajuntament». El primer edil ha afirmat que «encara que semble que pintar estos pictogrames no és un gran pas, és determinant per al dia a dia d’estes persones». Moreno ha destacat la intenció de «crear una societat més igualitària en la qual potenciem l’autonomia de les persones i que estes persones puguen viure la seua vida d’una forma plena com qualsevol altra persona».

L’inici de la implantació dels pictogrames és la culminació d’un treball que es va iniciar el mes d’octubre passat quan l’associació AVOCAM va entrar en contacte amb el departament de Mobilitat Urbana per a presentar el projecte. Va ser llavors quan es van iniciar les converses amb TEAvial, associació amb la qual el 10 de desembre de 2019 es va signar l’acord de col·laboració que permetrà que els pictogrames arriben als carrers de la ciutat.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here