Sagunt recicla 321 tones de vidre durant l’estiu, un 22% més que en l’any anterior

0
1302
Sagunt ha tornat a millorar les seues xifres de reciclatge

Sagunt ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclat de vidre respecte a l’any anterior

El pla integral ‘Pren nota, recicla vidre’ d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Sagunt han aconseguit reciclar 321 tones de vidre durant l’estiu, un 22% més que en el mateix període de l’any anterior.

Sagunt ha rebut el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclat de vidre respecte a l’any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de la ciutadania i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L’acte ha comptat amb l’assistència d’Enric Ariño, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt i Manuel Sala, tècnic de zona d’Ecovidrio.

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Sagunt van reciclar un total de 883.657 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicló de mitjana 13,5 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Sagunt se situa amb una mitjana 322 habitants per contenidor i en l’actualitat té un total de 203 iglúes per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Ariño ha manifestat que “Sagunt ha contribuït un any més junt a Ecovidrie a millorar el planeta en allò que puga servir el procés que fem de reciclatge replegant vidre. En este cas ens hem centrat en els establiments comercials de la ciutat, als quals volem agrair la seua col·laboració. I realment la campanya podem considerar-la que ha sigut positiva, si tenim en compte que s’ha incrementat un 22% el que s’ha recollit respecte al any passat. Esta campanya s’ha fet en els mesos d’estiu, en les zones més turístiques, durant juny, juliol i agost. I en total s’han replegat 321 tones. Crec que es un pas positiu de cara al que volem, millorar la salut ambiental del planeta”.

En esta edició, Ecovidrio ha augmentat l’abast del pla integral de reciclat de vidre en el període estival, una iniciativa que té l’objectiu de sensibilitzar l’hostaleria i incrementar les dades de reciclatge d’envasos de vidre durant l’estiu. En esta edició, un total de 182 establiments hostalers de Sagunt han col·laborat amb l’entitat, una dada important donada la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més, l’època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual s’arreplega el 30% del total del vidre reciclat durant l’any.

Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de Sagunt i a la dotació de mitjans per part d’Ecovidrio. Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l’entitat ha instal·lat 7 contenidors adaptats a l’hostaleria. A més, ha lliurat 66 poals especials als professionals hostalers i ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per a gestionar adequadament l’augment de l’activitat en hostaleria.

La campanya ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners de tot el país i més de 10.600 establiments hostalers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí